Odvjetnik Hrvoje Petrić, najveći Čehokov kritičar, vodi i poduzeće za zbrinjavanje otpada!?

| 16.3.2020. u 18:45h | Objavljeno u Aktualno

Na (mogući) sukob interesa sve češće se ukazuje kad se govori o rješavanju baliranog otpada te sudskih sporova u kojima je Grad Varaždin tužitelj ili, češće, tuženik. Zorno se to čulo na zadnjem prosvjedu „Istinom protiv laži“, koji je na središnjem varaždinskom trgu priredila građanska inicijativa Varaždinsko smeće, odnosno udruga Varaždin bez smeća, koja je varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka i prijavila za sukob interesa.

Iako se takva dvojba pojavila puno prije, vrlo malo ili nimalo se danas ne propituje mogući sukob interesa onih koji danas najglasnije ukazuju na jedinstvenu situaciju u kojoj se našao Čehok, koji kao optuženi, a zatim i (nepravomoćno) osuđeni za oštećivanje gradskog proračuna, i dalje vodi Grad Varaždin.

Još 2012. godine tadašnjem varaždinskom gradonačelniku Goranu Habušu postavljeno je pitanje o mogućem sukobu interesa odvjetnika, kojeg je u studenom 2011. angažirao za zastupanje Grada Varaždina, iako ugovor o tome nije poznat.

- Odvjetnici Marijan i Hrvoje Petrić nisu u sukobu interesa, ustvrdio je tada Habuš nakon otkrića situacije koja je isto tako bila jedinstvena, a nazvala se „otac i sin na suprotnim stranama“.
Naime, odvjetnik Hrvoje Petrić bio je likvidator u Saubermacher-CRO, poduzeću koje je tužilo Grad Varaždin nakon raskida ugovora, dok je njegov otac Marijan Petrić zastupao Grad Varaždin u drugim sporovima.

- Na funkciji likvidatora Saubermacher-CRO sam od srpnja 2008., kada je nad društvom započet postupak likvidacije. Iako navedena funkcija u smislu čl. 58. Kodeksa odvjetničke etike ne predstavlja sukob interesa, podnio sam zahtjev za razrješenje u travnju te se uprava Saubermacher AG s istim suglasila 2. svibnja 2012. godine, ukazao je Petrić, naglašavajući da sukob interesa ne postoji ni iz razloga što niti odvjetnik Marijan Petrić, niti Odvjetničko društvo Petrić i dr. ne zastupaju Saubermacher CRO, koji je bio u sporu s Gradom Varaždinom još od 2003. godine.
Sudeći prema podacima iz Sudskog registra i Poslovne.hr, Petrića je na mjestu likvidatora u Saubermacher CRO u srpnju 2013. naslijedio Marin Božić, ali je adresa tvrtke ostala ista - Varaždin, Kolodvorska 13 - gdje se nalazi i sjedište Odvjetničkog društva Petrić i dr.!?

 

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti