Odustalo se od glasanja o povećanju cijena Čistoće, točka skinuta s dnevnog reda Gradskog vijeća

| 31.1.2022. u 13:49h | Objavljeno u Aktualno

Najspornija točka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća u tijeku, oko određivanja novih cijena za zbrinjavanje otpada u Čistoći, skinuta je na prijedlog gradonačelnika Nevena Bosilja.

- S obzirom da do današnjeg datuma država nije donijela provedbene aktove za Zakon o gospodarenju otpada, a ministar je imao provedbeni rok od šest mjeseci da donese dva pravilnika i jednu uredbu na koji način će Država sufinancirati reciklabilni otpad i s obzirom da nemamo sve potrebne "inpute" kako bi smo mogli donijeti ovu odluku na zadovoljavajući način da građane ne opterećujemo dodatnim troškovima, smatram da ovu odluku stavimo tek na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća kada vidimo koje će sve dokumente donijeti Država o reciklabilnom otpadu - objasnio je svoj prijedlog Neven Bosilj.

Odluka je potvrđena jednoglasno sa 16 glasova za.

- Mi smo rekli da do ove točke nije trebalo doći, a ovo obrazloženje koje je dao gradonačelnik nema veze s mozgom jer je nama bilo poznato prije 10 dana da Država nije donijela provedbene aktove. Pravi razlog nije briga za građane već šuplji razgovori između Budimo grada, SDP-a i Reformista. Meni nije jasno kako sada odjednom nije teška situacija u Čistoći što je bio razlog povećanja cijena. Onda situacija nije tako teška ako možemo još ovako izdržati. U svakom slučaju protiviti da se uopće ovo vrati na dnevni red - objasnio je Ivan Čehok.

Označeno u