Održana prva radionica o Digitrans metodi namijenjena poslovnim subjektima Foto: FOI

Održana prva radionica o Digitrans metodi namijenjena poslovnim subjektima

Varaždinske vijesti | 27.3.2018. u 17:58h | Objavljeno u Aktualno

U organizaciji Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o. (TICM d.o.o.), jednog od partnera na projektu Digital Transformation in the Danube Region – Digitrans, koji se provodi unutar Interreg Transnacionalnog programa Dunav održana je prva u nizu od većeg broja planiranih radionica koje za cilj imaju pomoći poslovnim subjektima u razvoju njihovih digitalnih poslovnih modela.

Od 01. siječnja 2017. godine na Fakultetu organizacije i informatike, unutar Interreg Transnacionalnog programa Dunav, provode se projektne aktivnosti na projektu Digital Transformation in the Danube Region – Digitrans. Projekt je ukupne je vrijednosti 2.106.825,97 eura, a uključuje čak 14 partnerskih institucija. Voditelj projekta na Fakultetu organizacije i informatike je prof. dr. sc. Vjeran Strahonja.

Prva radionica održana je za poduzeće LM komunikacije sa sjedištem u Čakovcu. Realizacija preostalih radionica usmjerenih na svakog poslovnog subjekta pojedinačno očekuje se do ožujka 2019. godine. Na održanoj radionici, djelatnici poduzeća LM komunikacije imali su priliku upoznati se s tzv. Digitrans metodom razvijenom od strane međunarodnog projektnog tima kojeg čine 14 uglednih partnerskih institucija iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Bugarske, Mađarske i Rumunjske okupljenih za potrebe realizacije projektnih ciljeva.

Primjena Digitrans metode u poslovanju ima za cilj postići inovaciju postojećeg poslovnog modela i učinkovito upravljanje digitalnom transformacijom poduzeća.

Tim s Fakulteta organizacije i informatike okupljenih unutar projekta Digitrans, zbog svoje ekspertize u modeliranju digitalnog poslovanja i višegodišnjeg iskustva na sličnim projektima, sudjeluje u realizaciji radionica kao partnerska institucija zadužena za osiguranje kvalitete implementacije i provedbe radionica, uz dokumentiranje naučenih lekcija i davanje prijedloga za poboljšanje istih.

S FOI-ja pozivaju sva mala i srednja poduzeća iz Varaždinske i Međimurske županije zainteresirana za implementaciju Digitrans metode kao i dobivanje važnih informacija vezanih uz realizaciju transformacije poduzeća da se prijave za sudjelovanje na radionici. Prijava je moguća na mail adresu: (Karlo Nadoveza) Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..