Održan radni sastanak izbornog stožera HNS-a III. izborne jedinice Foto: HNS Varaždinske županije

Održan radni sastanak izbornog stožera HNS-a III. izborne jedinice

Varaždinske vijesti | 16.2.2018. u 18:46h | Objavljeno u Aktualno

U utorak, 13. veljače u Zelendvoru je održan treći radni sastanak Izbornog stožera HNS-a III. izborne jedinice. Pregled aktualne političke situacije te izrada plana i programa za naredno razdoblje bile su teme održanog sastanka.

Sastanak je predvodio voditelj Izbornog stožera III. izborne jedinice Alan Košić.

hns-3-izborna_jedinica_3.JPG

Uz članove izbornog stožera na sastanku su prisustvovali HNS-ovi župani, dožupani, gradonačelnici, zamjenici gradonačelnika, načelnici, zamjenici načelnika iz III. izborne jedinice, predsjednik županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, župan Međimurske županije Matija Posavec te potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

hns-3-izborna_jedinica_2.JPG

Nakon analize trenutne političke situacije te dosadašnjeg rada na terenu po podružnicama, čelnici su razradili daljnju strategiju djelovanja koju će članovi Izbornog stožera prenijeti u svoje podružnice kako bi se što prije postigao cilj postavljen na prvom sastanku Izbornog stožera, a to je jačanje stranke u svim podružnicama III. izborne jedinice.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar rekao je kako je zadovoljan brojnim aktivnostima HNS-a u III. izbornoj jedinici, a posebice novim planom i programom koji će biti prije svega razvojno orijentiran.

- HNS-u je uvijek u fokusu bio čovjek, svaki pojedinac, ali i konkretni razvojni projekti – rekao je Štromar te se osvrnuo i na aktualnu političku situaciju.

hns-3-izborna_jedinica_4.JPG

- Prije nešto više od pola godine preuzeli smo odgovornost i pritom riskirali ugled stranke. Ali u pola godine se više toga napravilo nago u protekle dvije Vlade, prije svega zahvaljujući stabilnosti i dobroj suradnji unutar Vlade. Pokrenuli smo reformu obrazovanja, o kojoj se dvadeset godina samo pričalo, a sad smo na sedam mjeseci do pilot projekta i stvarne primjene te reforme u školama. U Ministarstvu graditeljstva osigurali smo krov nad glavom za preko 2.300 mladih obitelji i radimo na tome da projekt ne bude jednokratan, već da se provodi svake godine. Govorili su da Hrvatska ne zna povući novac iz EU fondova, a mi dokazujemo upravo suprotno. I dok ministrica Divjak osigurava provedbu kurikularne reforme sredstvima iz EU, preko ministarstva graditeljstva osigurat će se preko pet milijardi kuna investicija u energetsku obnovu. Puno je još posla pred nama, ali uvjeren sam da su planovi realni i ostvarivi. Ali da bi sve planirano realizirali potrebna nam je stabilnost Vlade - istaknuo je Štromar.

hns-3-izborna_jedinica_1.JPG