Denis Mladenović Foto: Krešimir Đurić

Odgođeno prvo ročište tužbe Denisa Mladenovića za neopravdan otkaz u ZSUGV-u

Varaždinske vijesti | 21.1.2020. u 17:36h | Objavljeno u Aktualno

Danas se u 10 sati u prostorijama Općinskog suda Varaždina trebalo održati prvo ročište u tužbi Denisa Mladenovića protiv Zajednice sportskih udruga grada Varaždina za neopravdani otkaz.

Ipak, ročište je otkazano jer optuženi ZSUGV je optužbeni prijedlog dobio tek prošlog petka i nisu imali vremena da pripreme očitovanje na optužni prijedlog zbog čega je sutkinja Lidija Krušek odgodila ročište.

Da podsjetimo, Mladenović je bio stručni suradnik u ZSUGV u razdoblju od 1. veljače 2018. do rujna 2019. kada je dobio otkaz. Službeni razlog za otkaz je da su analizom poslovanja Zajednice utvrdili da imaju višak na poslovima održavanja i kod stručnih suradnika nakon čega je Mladenovićeva pozicija u Zajednici utvrđena kao višak.

>>Denis Mladenović više nije stručni suradnik u varaždinskoj Zajednici sportskih udruga<<

Mladenović nije zadovoljan službenim objašnjenjem te smatra da mu je otkaz uručen iz političkih razloga, prema nalogu gradonačelnika Ivana Čehoka i HDZ-a. Mladenović je bio dio Čehokove nezavisne liste, ali je prošle godine došlo do raskola između Čehoka i Mladenovića kada je glasao protiv nacrta sudske nagodbe između Grada Varaždina i T&H Investa.

>>Mladenović: "Na sudu ću dokazati da je moj otkaz maslo Čehoka i HDZ-a"<<

Novi datum prvog ročišta zakazan je za 2. ožujka.