Odgođena deložacija: Obitelj Klanfar iz Zagrebačke ulice zasad ostaje u stanu

J.Š./Varaždinske vijesti | 20.4.2017. u 17:18h | Objavljeno u Aktualno

-Nećemo sigurno provesti deložaciju gospodine. Nama je žao da oni idu van jer nemaju gdje živjeti – rekao je saborski zastupnik Ivan Pernar koji je došao sa sjednice Hrvatskog sabora te uskočio u pomoć aktivistima varaždinskog Živog zida koji su pomogli obitelj Klanfar iz Zagrebačke ulice te spriječili deložaciju.

Prisilno iseljavanje se trebalo provesti na temelju rješenja Općinskog suda u Varaždinu jer su izgubili stanarsko pravo u denacionaliziranom stanu koji obitelj koristi od 1939. godine. a u kojem je gospođa Draga Klanfar rođena.

Naime, Draga Klanfar je bila najmoprimac na temelju Ugovora koji je sklopljen 1999. godine te je bila upoznata s mogućnošću da dođe do promjene vlasništva. 

Takođe, ona tvrdi da je taj stan pripadao njezinoj majci koja je stan dobila od osobe koju je dohranila te su se svi nasljednici odrekli prava na stan. 

Varaždinski Općinski sud donio je odluku o iseljenju obitelji jer su se 2010. pojavili vlasnici toga stana. Obitelj Klanfar navodi da su ih iz gradskih institucija uvjeravali kako taj stan nema vlasnika.

Draga Klanfar kaže da je izgubila status zaštićenog najmoprimca jer zbog siromaštva nije mogla redovito plaćati stanarinu

Stoga su supružnici Klanfar predalali zahtjev gradu Varaždinu radi stambenog zbrinjavanja, ali se njezino ime nalazi tek na 67. mjestu konačne Liste reda prvenstva za davanje u najam stanova.

Također, prošle je godine u ožujku jednu deložaciju odgodila sutkinja koja je ocijenila da bi iseljenjem supružnici ostali doslovno na ulici jer sa svojim primanjima ne mogu pronaći drugi primjereni smještaj.

Prenosimo video sprječavanja deložacije koji je objavljen na facebook stranici Živog zida Varaždinske županije.

 

Galerija slika