Odgođen izbor pročelnika u Gradu Varaždinu – pozitivan zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera CZ

vv | 29.10.2020. u 09:29h | Objavljeno u Aktualno

Hoće li i kada Grad Varaždin dobiti pročelnike upravnih odjela, kojih nema još od prošlih lokalnih izbora? Pitanje je to koje se nametnulo nakon što je prekinut postupak njihova izbora, tako da upravne odjele i dalje vode privremeni pročelnici.

Sedam mjeseci prije lokalnih izbora, odnosno 30. rujna ove godine, Grad Varaždin raspisao je javni natječaj za imenovanje pročelnika upravnih odjela, koji bi trebali dobiti posao na neodređeno vrijeme, ali uz obvezni probni rad od tri mjeseca. No izbor je prekinut, ali ne zato što ne bi bilo zainteresiranih kandidata za vođenje sedam upravnih odjela.

Naime, Povjerenstvo za provedbu natječaja izvijestilo je kandidate da se odgađaju postupci prethodne provjere znanja i sposobnosti za kandidate prijavljene za radno mjesto pročelnika upravnih odjela Grada Varaždina.

- Došlo je do pogoršanja epidemiološke situacije pa su postupci prethodne provjere znanja i sposobnosti odgođeni do trenutka kada će se situacija poboljšati - rekla nam je Maja Hrešć, viša stručna suradnica za odnose s javnošću i marketing u Gradu Varaždinu, naglašavajući da će se postupak prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata prijavljenih na natječaj provesti čim to bude moguće.

Međutim, trebat će vidjeti što dalje jer umjesto poboljšanja epidemiološke situacije, zadnjih dana svjedočimo njezinom pogoršanju. O tome zorno svjedoči i pozitivan nalaz Zlatana Avara, zamjenika varaždinskoga gradonačelnika i načelnik gradskog Stožera civilne zaštite.

- Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar nalazi se u samoizolaciji radi pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 (COVID-19), osjeća se dobro i pridržava se uputa epidemiologa, napominju u Gradu Varaždinu.

Je li tko, osim Avara, još oboljeli, odnosno u samoizolaciji, pitali smo.

- Podaci o osobama u samoizolaciji, odnosno oboljelima, su osobni podaci te u skladu s preporukama i u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Grada Varaždina ne objavljujemo takve podatke. Gradska uprava i dalje nesmetano radi, prema preporukama epidemiologa i Stožera civilne zaštite Grada Varaždina, odgovorili su nam iz Grada Varaždina.

Označeno u