Odbor za mlade predložio da se školama ponude radionice financijske pismenosti i poduzetništva

VV | 23.9.2021. u 17:23h | Objavljeno u Aktualno

Odbor za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina u utorak je održao svoju prvu sjednicu. Uz nove članove Odbora Lovru Lukavečkog (predsjednik), Dubravku Novak (potpredsjednica), Sandru Malenica, Ninu Preložnjaka i Doroteu Strelec, sastanku su bili pozvani i predstavnici Savjeta mladih Grada Varaždina te Dječjeg gradskog vijeća.

Članove Odbora za mlade pozdravio je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj koji je istaknuo da Grad kontinuirano radi na poboljšanju suradnje s mladima i uključivanju mladih u kreiranje politika te napomenuo kako Odbor za mlade vidi kao važnog dionika u tom procesu.

Odbor je zaključio kako je potrebno provesti evaluaciju dosadašnjeg gradskog programa za mlade i oformiti partnersko vijeće koje će uključivati stručnjake iz sektorskih politika i relevantne predstavnike mladih. Također, Odbor je predložio da njihov predstavnik bude dio partnerskog vijeća.

Gradskoj upravi predložili su da se razmotri mogućnost ponude interaktivnih radionica financijske pismenosti osnovnim školama na području Grada Varaždina.

 - Nažalost, istraživanja pokazuju izrazito nisku razinu financijske pismenosti među mlađim generacijama. Financijska pismenost i poduzetništvo je projekt koji sam osobno pokrenuo na razini županije i koji je pokazao velik interes obrazovnih institucija i učenika. Stoga, naš prijedlog je da se takav edukativni program prilagodi osnovnoškolskom uzrastu i ponudi osnovnim školama s područja Grada - istaknuo je predsjednik Odbora za mlade Lovro Lukavečki.

Galerija slika