Odblokiran račun Varteksa, a do kraja mjeseca trebalo bi biti isplaćeno i minimalno 50% plaće za srpanj

MGA | 24.8.2022. u 13:14h | Objavljeno u Aktualno

Račun društva Varteks d.d. je odblokiran, objavljeno je danas na Zagrebačkoj burzi. Deblokada računa uslijedila je nakon što je jučer objavljeno da je Grad Varaždin povukao svoju ovrhu.

Novi član Uprave Dražen Dobiš u kratkom nam je razgovoru rekao da se poslovi u Varteksu normalno odvijaju i da bi do petka tj. najkasnije do 30. ili 31. kolovoza isplatili putne troškove i minimalno 50 posto plaće za srpanj.

- Trenutačno radimo na izradi budžeta do kraja godine - rekao nam je Dobiš istaknuvši da tvrtka ima dogovorenih lohn poslova do kraja godine ukupne vrijednosti od 2,2 mil. eura, a da je spremno tj. izrađeno i oko 70% nove jesensko-zimske Varteksove kolekcije.

Više o daljnjem poslovanju i budućnosti Varteksa trebalo bi se znati sljedećeg tjedna tj. nakon novog sastanka vjerovnika kojima je dostavljena cjelokupna dokumentacija koju su tražili, a riječ je o bankama; HBOR, Zaba i Erste te o dioničaru Stjepanu Čajiću. Tvrtka Meta nekretnine, kojoj je najveći pojedinačni dioničar Varteksa Nenad Bakić prodao svoja potraživanja prema Varteksu, nije zasad pokazala interes za dostavu iste dokumentacije.