Paljak: "Nema potrebe da obilazimo centre kompetentnosti kao tehnička ministrica, izgleda da je panika" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Paljak: "Nema potrebe da obilazimo centre kompetentnosti kao tehnička ministrica, izgleda da je panika"

IHR/Varaždinske vijesti | 1.7.2020. u 12:56h | Objavljeno u Aktualno

- Završne konferencije energetske obnove škola u Varaždinskoj županiji idu svojim tijekom, dovršit ćemo sve što imamo za ovu godinu i nije nam potrebno u ovim aktualnostima, kao što čujem, da tehnička ministrica u tehničkoj Vladi obilazi regionalne centre kompetentnosti. Izgleda da je nastupila malo panika. Jasno je svima da ova garnitura vlasti silazi sa scene i dolazi neka druga. Nadam se da će nacionalna obrazovna politika u budućnosti slijediti dobar primjer Varaždinske županije jer kad bi to bilo tako onda bi Hrvatska bila tri puta razvijenija zemlja nego danas - komenirao je zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak na završnoj konferenciju projekta "Energetska obnova zgrade Druge gimnazije Varaždin na adresi Hallerova aleja 6a, 42 000 Varaždin“ koja je danas održana u toj školi. 

Naime, ministrica znanosti u obrazovanja Blaženka Divjak danas je gotovo u isto vrijeme bila u Medicinskoj školi Varaždin na predstavljanju projekta Rekonstrukcije i dogradnje Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin.

Podsjećamo, Varaždinskoj županiji odobreno je novih 100 milijuna kuna bespovratnih EU srdstava za uspostavu dvaju regionalnih centara kompetentnosti pri Medicinskoj školi Varaždin i Srednjoj školi „Arboretum Opeka“, što je predstavljeno jučer na konferenciji za medije.

- Novih 100 milijuna kuna EU novca za centre kompetentnosti u zdravstvu i poljoprivredi

Označeno u