Od ovog tjedna božićnice za umirovljenike i osobe s invaliditetom, od idućeg za djecu

VV | 14.12.2020. u 12:21h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin i ove godine povodom božićnih blagdana, djeci rođenoj od 1. siječnja 2003. godine do 31. prosinca 2020. godine s prebivalištem na području grada Varaždina, isplatit će novčanu  pomoć u iznosu od 120  kuna.

Sredstva će biti isplaćena  putem poštanskih uputnica na adresu prebivališta djeteta. Radi se o 7.172 djece  i  ukupno 860.640,00  kuna. Isplata kreće slijedeći tjedan.

Povodom božićnih blagdana, umirovljenicima čija ukupna primanja (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) ne premašuju limit od ukupno  2.000 kuna mjesečno, osobama s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Centra za socijalnu skrb Varaždin i osobama koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina, osigurat će novčana pomoć odnosno „božićnicu“ u iznosu od 150 kuna

Prema podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Zagreb ukupno je 2333 umirovljenika s mirovinskim primanjima do 2.000  kuna, 333 osoba s osobnom invalidninom prema podacima Centra za socijalnu skrb Varaždin i 53 osoba koje imaju status nezaposlenih osoba s invaliditetom ( ukupno 386)  u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  podružnica Varaždin kojima će Grad Varaždin će osigurati božićnicu u iznosu od 150 kuna.

Ukupno 2719  korisnika x 150,00 kn, ukupno 407.850  kuna. Isplata božićnica  kreće od srijede 16. prosinca, na kućne adrese korisnika , a reklamacije će se isplaćivati nakon podjele , o svim detaljima ćemo naknadno izvijestiti.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci