Od Nove godine svima jedinstveni račun za struju

V.V. | 14.12.2016. u 10:22h | Objavljeno u Aktualno

Sukladno Zakonu o tržištu električne energije, od 1. siječnja 2017. godine svi aktivni opskrbljivači električnom energijom u Republici Hrvatskoj izdavat će objedinjeni račun za opskrbu električnom energijom i trošak distribucije (mrežarinu). Nakon objedinjenja računa, mrežarina će se plaćati zajedno s opskrbom, na uplatnici opskrbljivača.

Kupci koji su promijenili opskrbljivača struje, tako će za period nakon 1. siječnja 2017. dobivati jedan račun za struju, a ne kao dosad dva.

Iako opskrbljivač po novome na jednom računu naplaćuje i iznos za mrežarinu, HEP ODS ostaje distributer te je i dalje nadležan za očitanje brojila i otklanjanje svih problema u mrežnom sustavu.

Važno je naglasiti da HEP ODS i dalje ostaje distributer te je nadležan za očitanje brojila i otklanjanje svih problema u mrežnom sustavu. Građani koji električnu energiju kupuju od tržišnih opskrbljivača, a njih je u Hrvatskoj gotovo 200 tisuća, zbog objedinjavanja računa neće imati nikakvih dodatnih troškova, a cjenik opskrbe i distribucije neće se mijenjati.

- Uvođenje jedinstvenog računa velik je korak ka stvaranju potpuno otvorenog tržišta električne energije u Hrvatskoj, sukladno europskim direktivama, a u korist krajnjih kupaca koji s tržišnim opskrbljivačima ostvaruju značajne uštede. Ovaj smo trenutak željno iščekivali posljednje tri i pol godine otkako je počela liberalizacija tržišta. Naime, postojanje dvaju računa dosad je bio ključni razlog za otkazivanje velikog broja ugovora korisnika koji su se odlučili vratiti na univerzalnu uslugu, iako je ona skuplja od naše, što nam je otežavalo poslovanje. Zadovoljni smo što je i taj problem napokon riješen, u korist svih naših korisnika - kazao je Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci