Obrtnicima i poduzetnicima 200 tisuća kuna u novom Poduzetničkom fondu Grada Varaždina

| 17.6.2016. u 11:43h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin i ove godine nastavlja s projektom pomoći varaždinskim poduzetnicima i obrtnicima "Poduzetnički fond Grada Varaždina", a u tu svrhu osigurano je 200 tisuća kuna.

Javni poziv za "Poduzetnički fonda Grada Varaždina" otvoren je od 14. do 24. lipnja, a iznosi potpore kretat će se od pet do 10 tisuća kuna po poduzetniku ili obrtniku, ovisno o prikupljenim bodovima. Bodovi se prikupljaju prema kriterijima koji su također objavljeni u Javnom pozivu. 

Kako je istaknuto na konferenciji za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici, ovo je već treća godina zaredom u kojoj Grad pomaže obrtnicima i poduzetnicima kroz bespovratne financijske potpore čiji je cilj poboljšati gospodarsko stanje, potiuacti poduzetništvo i obrtništvo, očuvati radna mjesta, povećati broj zaposlenih te stvoriti uvjete za redovno i normalno odvijanje gospodarskih aktivnosti. 

Potpore se daju onim poduzetnicima koji nemaju dugove prema državi ili gradu Varaždinu, redovno plaćaju zaposlenike i slično.

- Natječaj će biti otvoren do 24. lipnja do 15 sati do kada se mogu zaprimiti sve prijave u našu pisarnicu. Ukoliko 24. pošalju prijavu poštom, ona će doći izvan roka i neće biti prihvaćena. Ono što je bitno naglasiti da ako ne stignu poslati poštom ranije, mogu osobno donijeti do 24. lipnja do 15 sati u pisarnicu - istaknula je Goranka Grgić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju.

Povjerenstvo će vršiti administrativnu provjeru, nakon toga će se izraditi lista prijavitelja, a ocjenjivat će se prema zadanim kriterijima.

- Ovo je jedna od mjera koju Grad Varaždin poduzima u svrhu poticanja obrtništva i poduzetništva, očuvanja postojećih obrtništva, povećanja radnih mjesta, moram reći da smo ove četiri godine uspjeli kroz poduzetnički fond, ali i kroz pduzetničke kredite, pomoći i zadržati one najkvalitetnije obrte koji danas ponovno predstavljaju motor i pokretač gospodarstva u Varaždinu - rekao je gradonačelnik Goran Habuš.

Dodao je da zahvaljujći ovim i sličnim mjerama Varaždin ima najmanji postotak nezaposlenih te da nema problema s nezaposlenošću, no da ima problema s malim prosjekom plaća.

- To je ono što moramo napraviti i to smo si zadali kao cilj u Strategiji do 2020. godine, da pokušamo taj prosjek plaća dići na pewt tisuća kuna. To neće biti lako, no uz gospodarsku zonu Brezje, uz Tehnološki park, uz mjere poticanja koje smo donijeli za zonu Brezje, smatram da ćemo to uspjeti - smatra gradonačelnik.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci