Obrtnici i poduzetnici pokazali veliki interes za primjenu Opće uredbe o zaštiti podataka Foto: Obrtnička komora Varaždinske županije

Obrtnici i poduzetnici pokazali veliki interes za primjenu Opće uredbe o zaštiti podataka

Varaždinske vijesti | 12.6.2018. u 10:15h | Objavljeno u Aktualno

Velika dvorana varaždinskog hotela Turist bila je ispunjena do posljednjeg mjesta obrtnicima i poduzetnicima koji su željeli biti upoznati s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka – GDPR-u.

Opća uredba koja je nedavno stupila na snagu, donijela je niz promjena u domeni zaštite osobnih podataka koje svaka tvrtka i obrt moraju implementirati u svoje poslovanje. S obzirom na vrlo visoke zapriječene kazne, na puno nepoznanica i veliki interes obrtnika i poduzetnika, dogovorno je organiziran zajednički seminar. Seminar su organizirale Obrtnička komora Varaždinske županije u suradnji, HGK Varaždin, Županijskom komorom Varaždin i Pučkim otvorenim učilištem.

Valja naglasiti da je za članove komora, obrtnike i poduzetnike, seminar bio besplatan, upravo kao doprinos lakšem prilagođavanju u primjeni novog propisa. Predavanje je održala Snježana Grgić, međunarodno priznata stručnjakinja za područje zaštite osobnih podataka. Polaznike su u ime organizatora pozdravili predsjednici Komora.

U ime Obrtničke komore Varaždinske županije, predsjednik Mario Milak je suradnju dviju komora u organizaciji seminara predstavio kao zajedničko rješavanje problema pred kojim su se našli njihovi članovi, a istovremeno želju i nastojanje da komore doprinesu konkretnoj edukaciji članstva.

- Svi se zajedno nalazimo pred jednim pitanjem na koje moramo odgovoriti, a to je, kako odgovorno postupati s osobnim podacima, bilo zaposlenika, bilo komitenata ili kupaca, na kraju i vlastitim podacima. Dakle kako podatke zaštititi, kako ih čuvati, kako upravljati njima, a sve to kako bismo odgovorili zahtjevima suvremenog načina poslovanja. Uvjeren sam da ćete danas dobiti kvalitetnu edukaciju, koja će vama, zapravo svima nama , biti od velike koristi i na kraju sačuvati nas od visokih kazni koje proizlaze iz nepridržavanja ili nepoznavanja propisa – naglasio je Milak.