Obnova zastarjele mreže: Započela zamjena dijela magistralnog cjevovoda u Hallerovoj Foto: Varkom

Obnova zastarjele mreže: Započela zamjena dijela magistralnog cjevovoda u Hallerovoj

Varaždinske vijesti | 23.2.2022. u 11:35h | Objavljeno u Aktualno

Započeo je novi ciklus preventivnog održavanja u Varkomu. U skladu s najavama iz Varkoma, započeli su radovi na zamjeni dijela magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda u Hallerovoj ulici, koji vodocrpilište Vinokošćak povezuje s vodospremom u Doljanu.

- Naime, na toj dionici postojeći plastični cjevovod promjera DN500 prema evidenciji, koja se vodi u centru daljinskog upravljanja, često je u kvaru. Zbog velikog kapaciteta i značaja cjevovoda materijalne štete i gubici u vodi su znatni, tako je to bio jedan od prioritetnijih pravaca za obnovu zastarjele mreže - napominju iz Varkoma.

Dodaju da su cijevi koje se polažu od modularnog lijeva, obložene specijalnim materijalima iznutra i izvana, sve u svrhu maksimalne zaštite pitke vode.

Po dovršetku predviđene dionice koja ide od Optujske do vodocrpilišta Varaždin, u pripremi su zamjene dotrajalih cjevovoda na više mjesta u Varaždinu, Ludbregu, Novom Marofu, Varaždinskim Toplicama, Vinici, Škriljevcu, te dalje u obuhvatu važećeg uslužnog područja koje pokriva Varkom.

- Svi predviđeni zahvati usklađuju se s lokalnom samoupravom i komunalnim poduzećima, a radove izvodi vlastita radna jedinica za preventivno i interventno održavanje - priopćili su iz Varkoma.

varkom_radovi_21022022_1.jpg

varkom_radovi_21022022_2.jpg

varkom_radovi_21022022_3.jpg

Označeno u