Obitelji u Lovrečan Otoku (ipak) odbile evakuaciju, vodostaj Drave stagnira

M.P./Varaždinske vijesti | 30.10.2018. u 19:59h | Objavljeno u Aktualno

Stanje u Lovrečan Otoku na području općine Cestica i dalje nije bajno. 

Rijeka Drava u potpunosti je "odsjekla" to naselje i mještane koji ipak nisu napustili svoje domove. Naime, premda su prve informacije iz PU varaždinske bile da su četiri obitelji dobrovoljno napustile svoje domove zbog porasta rijeke Drave, glasnogovornica varaždinske policije Marina Kolarić maloprije nam je kazala kako su obitelji još uvijek u svojim domovima.

- Obiteljima je ponuđena evakuacija no oni su odlučili ostati u svojim domovima. Naši su policijski službenici na terenu, prate situaciju, a sve kako bi mogli pravovremeno reagirati i po potrebi evakuirati mještane - kratko nam je kazala M. Kolarić.

Inače, u Lovrečan Otok upućeni su članovi nekoliko dobrovoljnih društava koja djeluju na području općine Cestica, a sve kako bi pomogli u građenju zečjih nasipa. Međutim, prema posljednjim informacijama, vodostaj Drave trenutno stagnira te se očekuje njegovo opadanje. 

Među mještanima koji su odbili napustiti svoj dom je i Marta Dobrotić. Njen sin Stanislav Dobrotić, inače predsjednik MO Dubrava Križovljanska, osobno se došao uvjeriti u Lovrečan Otok kakva je situacija i hoće li njegova majka ipak morati napustiti svoj dom.

- Čujem se s njom praktički svakih pet minuta da provjerim kakvo je stanje. Kaže da nije tolika razina vode, djelomično joj je poplavljeno dvorište, ali sigurno neće biti tako dramatično kao 2012. godine. No, ako će biti potrebno, doći ću traktorom i odvesti je k sebi - rekao nam je S. Dobrotić.