Obitelji Kunert iz Varaždina koja živi u lošim uvjetima Čehok ponudio rješenje

Varaždinske vijesti | 3.9.2017. u 11:37h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok obišao je tročlanu obitelj Kunert iz Varaždina koja živi u teškim uvjetima, odnosno u kući kojoj se krov urušava.

Naime, Štefica (59), Ivan (68) i njihov 39-godišnji sin Zlatko preživljavaju iz dana u dan te se pribojavaju zime.

U kući koja ima samo dvije prostorije, a krov je u vrlo lošem stanju pa im kada pada kiša prokišnjava, žive već 39 godina, otkada im se rodio sin Zlatko koji je nakon prometne nesreće bolestan i ne može se sam za sebe skrbiti.

-Zlatko ne može ništa raditi. Završio je srednju školu, počeo raditi i jednog dana, kad je išao na posao, doživio je prometnu nesreću – objasnila nam je njegova majka Štefica, dodajući da samo ona radi i skrbi za obitelj dok suprug nema pravo na mirovinu jer ga poslodavac nikada nije prijavio.

Prije deset godina obitelj je dala zahtjev za traženje gradskog stana, ali su im pravnici rekli da ne može dobiti stan jer ima u vlasništvu nekretninu. U kuću nisu ulagali i danas je ona u derutnom stanju jer nije u njihovom stopostonom vlasništu.

-Podnijela sam zamolbu Gradu Varaždinu da nam se u najam dodijeli socijalni stan, ali problem je taj što bi taj stan dobili samo na osam godina te bi nakon naše smrti bolestan sin ostao na cesti. Tako su nam prije rekli. I od tada do danas više se nisam raspitivala o svojim mogućnostima jer nam je tako rečeno – ustvrdila je Štefica, dodajući da je kucala na vrata brojnih institucija i tražila da se nekako riješi njihova situacija, no sva su im vrata bila zatvorena.

-Meni se kuća ruši. Milostinju ne tražim, nego samo molim da nam se malo pomogne – rekla je Štefica kroz suze.

Tijekom razgovora s obitelji gradonačelnik Čehok ponudio je obitelji jedno kratkotrajno rješenje, a to je da se obitelj može, ako pristane na to, iseliti u gradski stan za to vrijeme dok se dotična kuća ne obnovi.

-Ovaj bismo vas tjedan mogli, ako se slažete, iseliti u neki od gradskih stanova dok vam se kuća ne obnovi - predložio je Čehok.

Sada se samo očekuje od obitelji hoće li to rješenje prihvatiti ili ne, odnosno, stvar će se riješiti ako obitelj pristane na ponudu gradonačelnika Čehoka, a to je da bude u gradskom stanu dok grad obnovi njihovu kuću.

 

Označeno u