Obilježen Dan 4. MO Varaždin: Nezadovoljni odnosom Grada prema najvećem mjesnom odboru Foto: Reformisti Varaždin

Obilježen Dan 4. MO Varaždin: Nezadovoljni odnosom Grada prema najvećem mjesnom odboru

Varaždinske vijesti | 25.9.2018. u 19:17h | Objavljeno u Aktualno

U prostorijama 4. mjesnog odbora Varaždin 24. rujna, svečanom je sjednicom i prigodnim druženjem za građane obilježen Dan 4. mjesnog odbora. Predsjednik Vijeća 4. MO-a Stjepan Lončar u svom je izlaganju pobrojao aktivnosti mjesnog odbora te pritom ukazao na, kako je rekao, "nažalost lošu komunikaciju i odnos s gradonačelnikom i gradskim službama".

- Mi smo gradski mjesni odbor i to najveći, naši problemi najviše se odnose na komunalnu infrastrukturu, no upravo u tim segmentima imamo najmanju podršku Grada. Niti jedan od problema koje imaju naši sugrađani, a koje komuniciramo prema Gradu nije riješen, a oni su od velike važnosti za naše sugrađane - naglasio je Lončar.

Lončar se osvrnuo i na probleme nakon uvođenja novog režima razvrstavanja i prikupljanja otpada u stambenim zgradama i obiteljskim kućama, te problem parkinga, osobito u Trakošćanskoj ulici i kod Sveučilišta Sjever. Nabrojao je i niz manjih problema na koje upozorava gradske službe te ponovio da izostaje realizacija. Osvrnuo se i na veće probleme kao što je dogradnja i obnova 6. osnovne škole.

Dan_4._mjesnog_odbora_1.jpg

- Žao mi je i razočaran sam da se na današnju svečanu sjednicu ovdje u najveći gradski mjesni odbor nije odazvao nitko ispred Grada Varaždina, dok ispred Županije imamo veliki broj predstavnika. No ipak, ja ću i dalje, na vaše prijedloge i uz vašu podršku, zahtijevati da se problemi u našem mjesnom odboru riješe. Kao predsjednik Vijeća najvećeg mjesnog odbora odgovoran sam da sve vaše zahtjeve prenosim Gradu i gradskim službama, ali i oni su kao krovna institucija, odgovorni da ih i realiziraju - rekao je Lončar.

U ime Varaždinske županije prisutnima se obratila Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana koja je čestitala Dan mjesnog odbora te pobrojala velike projekte koje je pripremila Varaždinska županija, a koji su direktno vezani na građane 4. mjesnog odbora, ali i cijelog Grada Varaždina.

Dan_4._mjesnog_odbora_2.jpg

- U Varaždinskoj županiji pokrenuli smo 122 projekta ukupne vrijednosti preko 700 milijuna kuna po čemu smo u ovom trenutku daleko najuspješnija Županija u Hrvatskoj. Jedan od većih projekata je upravo u vašem mjesnom odboru, obnova i dogradnja svih bolničkih objekata, kao i izgradnja potpuno novog objedinjenog hitnog prijema i jednodnevne kirurgije. Također, ovdje u Varaždinu kreće obnova našeg Doma za starije i nemoćne osobe, Vodotornja koji će se pretvoriti u jedan reprezentativni objekt, a osigurat ćemo i određen broj besplatnih godišnjih autobusnih karata za naše umirovljenike. U okvirima mogućnosti Županije činimo sve kako bismo podigli kvalitetu života i osigurali bolje zdravstvene usluge za naše građane – naglasila je Martinčević.

Dan_4._mjesnog_odbora_3.jpg

Na svečanoj sjednici prisustvovali su i zamjenik župana i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Jalkovec Robert Vugrin (Reformisti), županijski vijećnici Vlasta Cindrić (Reformisti) i Luka Zrinski (SDP), gradski vijećnik i potpredsjednik Vijeća 6. mjesnog odbora Banfica Darko Detelj (Reformisti) i predsjednica Vijeća 2. mjesnog odbora Ivana Golubić Horvat (Reformisti) te predstavnici drugih mjesnih odbora. Učenici 6. osnovne škole pjesmom i recitacijama upotpunili su ovaj svečani trenutak, a nakon sjednice uslijedilo je prigodno druženje s mještanima.

Dan_4._mjesnog_odbora_4.jpg