Obavijest Stožera Civilne zaštite Općine Vidovec

| 20.3.2020. u 17:54h | Objavljeno u Aktualno

Temeljem preporuka Nacionalnog Stožera civilne zaštite, Odluke Vlade Republike Hrvatske, te situacije vezane uz razvoj epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite Općine Vidovec dao je sljedeću obavijest:

U cilju provedbe preventivnih mjera sprečavanja širenja epidemije COVID-19 bolesti uzrokovane novim koronavirusom (SARS-CoV-2) sve osobe na području općine Vidovec dužne su se pridržavati protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a koje su objavljene na internetskim stranicama Općine Vidovec.

S ciljem daljnjeg provođenja Vladinih mjera za suzbijanje širenja novog koronavirusa te dodatne zaštite stanovništva sva dječja i sportska igrališta na području Općine Vidovec su zatvorena.

Mole se stariji mještani da izbjegavaju kretanja i napuštanje svojih domova dok su na snazi novonastale mjere, a sve u cilju zaštite njih samih. Boravak na svježem zraku u krugu vlastitog dvorišta ili šetnja prirodom gdje neće doći u kontakt s drugim osobama, preporučljiva je, no stariji nikako ne bi trebali izlaziti u trgovine, te na slična mjesta gdje mogu ostvariti bilo kakav socijalni kontakt.

Osobama starije životne dobi koje žive same, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin kao i Općina Vidovec nude pomoć u dostavi osnovnih namirnica iz dućana i/ili lijekova. Namirnice korisnici navedene usluge plaćaju svojim novcem.

U slučaju potrebe za navedenom uslugom, potrebno je nazvati Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin na broj mobitela 099/448 46 65 (radnim danom od 8 do 14 sati) ili Općinu Vidovec na broj 741-201.

Županijsko društvo Crvenog križa Varaždin također nudi psihosocijalnu pomoć te u slučaju potrebe za takvim vidom pomoći molimo nazvati na broj mobitela: 091/564 6361 ili 091/ 935 2424 (svaki dan od 9 do 21 sati).

 Mještani Općine Vidovec mogu upućivati pitanja u vezi rada i života u novonastalim okolnostima načelniku Stožera civilne zaštite Općine Vidovec Dubravku Zavrtnik na broj mobitela 099 316 92 49, telefon Općine Vidovec 741-201, te na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Mještanima kojima je određena mjera samoizolacije, dužni su istu strogo primjenjivati, a svi koji se neće pridržavati propisanih mjera, biti će prijavljeni nadležnim tijelima. Za nadzor i provođenje mjera zadužen je Stožer civilne zaštite Općine Vidovec, navodi se u priopćenju kojeg je potpisao načelnik Stožera civilne zaštite Općine Vidovec Dubravko Zavrtnik.