OB Varaždin se prijavila na projekt „Kupnja energetski učinkovitih vozila“

| 29.12.2020. u 08:13h | Objavljeno u Aktualno

Opća bolnica Varaždin prijavila se na Javni poziv za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila pravnim osobama, za koje je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2020. godini osigurao - 22 milijuna za fizičke i 22 milijuna za pravne osobe.

Projekt „Kupnja energetski učinkovitih vozila“ prijavljen od strane Opće bolnice Varaždin odobren je krajem srpnja 2020. od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Opća bolnica Varaždin ostvarenim sredstvima pomoći u iznosu do 310.000,00 HRK s PDV – om, što je maksimalni iznos sufinanciranja za kategorije vozila za koju je Opća bolnica aplicirala doprinijet će  čišćem transportu i smanjenju onečišćenja zraka.

Trenutno je upripremi  postupak javne nabave za svih osam električnih vozila podijeljenih u dvije kategorije vozila, od čega pet vozila u svrhu podrške logističkim procesima (transportna vozila za prijevoz lijekova, medicinskog potrošnog materijala, bolničkog rublja, hrane – prosječne starosti preko 15 godina) u krugu bolnica na lokacijama  Varaždin, Novi Marof i Klenovnik itri vozilaparka (prosječna starost vozila je 12 godina),  namijenjena za službene vožnjetelakšem svakodnevnom poslovanju koje se odvija unutar i izvan kruga Opće bolnice Varaždin prema lokacijama Novi Marof i Klenovnik.

Nabavom električnih vozila osigurala bi se zamjena zastarjelog voznog, smanjio štetni utjecaj na okoliš, omogućilonesmetano odvijanje  poslovanja Opće bolnice Varaždin kao i  smanjenje troškova održavanja vozila.

Predmetna realizacija nabave električnih vozila izvršit će se temeljem ugovora o financijskom leasingu na razdoblje financiranja od  5 godina, a procijenjena vrijednost nabave je 1.250.000,00 kn bez PDV – a, odnosno 1.562.500,00 kn s PDV-om.