OB Varaždin se prijavila na projekt „Kupnja energetski učinkovitih vozila“

| 29.12.2020. u 08:13h | Objavljeno u Aktualno

Opća bolnica Varaždin prijavila se na Javni poziv za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila pravnim osobama, za koje je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2020. godini osigurao - 22 milijuna za fizičke i 22 milijuna za pravne osobe.

Projekt „Kupnja energetski učinkovitih vozila“ prijavljen od strane Opće bolnice Varaždin odobren je krajem srpnja 2020. od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Opća bolnica Varaždin ostvarenim sredstvima pomoći u iznosu do 310.000,00 HRK s PDV – om, što je maksimalni iznos sufinanciranja za kategorije vozila za koju je Opća bolnica aplicirala doprinijet će  čišćem transportu i smanjenju onečišćenja zraka.

Trenutno je upripremi  postupak javne nabave za svih osam električnih vozila podijeljenih u dvije kategorije vozila, od čega pet vozila u svrhu podrške logističkim procesima (transportna vozila za prijevoz lijekova, medicinskog potrošnog materijala, bolničkog rublja, hrane – prosječne starosti preko 15 godina) u krugu bolnica na lokacijama  Varaždin, Novi Marof i Klenovnik itri vozilaparka (prosječna starost vozila je 12 godina),  namijenjena za službene vožnjetelakšem svakodnevnom poslovanju koje se odvija unutar i izvan kruga Opće bolnice Varaždin prema lokacijama Novi Marof i Klenovnik.

Nabavom električnih vozila osigurala bi se zamjena zastarjelog voznog, smanjio štetni utjecaj na okoliš, omogućilonesmetano odvijanje  poslovanja Opće bolnice Varaždin kao i  smanjenje troškova održavanja vozila.

Predmetna realizacija nabave električnih vozila izvršit će se temeljem ugovora o financijskom leasingu na razdoblje financiranja od  5 godina, a procijenjena vrijednost nabave je 1.250.000,00 kn bez PDV – a, odnosno 1.562.500,00 kn s PDV-om.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci