OB Varaždin: Predstavili projekt LED rasvjete i audio-vizualno opremanje prostora u Klenovniku Foto: OB Varaždin

OB Varaždin: Predstavili projekt LED rasvjete i audio-vizualno opremanje prostora u Klenovniku

Varaždinske vijesti | 17.2.2020. u 11:16h | Objavljeno u Aktualno

U Velikoj dvorani dvorca Drašković u Klenovniku u nedjelju, 16. veljače 2020. godine, predstavljen je projekt Opće bolnice Varaždin  „Zamjena klasičnih rasvjetnih tijela s novom LED rasvjetom i opremanje audio-vizualnom opremom u Velikoj dvorani dvorca Drašković u Klenovniku“.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, naglasio je da se radi o još jednom projektu koji je proveden, a financira se nacionalnim bespovratnim sredstvima.

- Ovdje govorimo o programu ulaganju u zajednicu koji se financira od strane Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Krajem godine uvidjeli smo mogućnost da i Opća bolnica Varaždin aplicira za određena sredstva. Zbog kratkoće provedbe projekta i zbog vremenskih ograničenja po pitanju javne nabave, pokrenuli smo projekt revitalizacije velike dvorane u dvorcu Drašković na lokaciji Klenovnik u manjoj vrijednosti i odlučili nabaviti novu LED rasvjetu i novu audio-vizualnu opremu - pojasnio je ravnatelj Kudelić.

Vrijednost projekta je 148.000 kuna, od čega je 100.000 kuna bespovratnih sredstava, a razlika je financirana donacijama pravnih osoba.

- Sam projekt obuhvaća program ulaganja u zajednicu te smo u tom duhu danas održali i kratko predavanje o nacionalnom programu borbe protiv karcinoma, o programu probira karcinom pluća, predstavnicima zajednice u Klenovniku – dodao je Kudelić.

Uz ovaj projekt, u Općoj bolnici Varaždin u tijeku je i energetska obnova šest objekata, tri na lokaciji u Varaždinu i tri na lokaciji u Klenovniku.

- Naravno da će to značiti puno jer energetska obnova ne znači samo zamjenu stolarije i fasade, nego korištenje obnovljivih izvora energije, nove sustave grijanja, u slučaju Klenovnika novi poseban sustav ventilacije koji je vrlo važan za liječenje plućnih bolesnika na ovoj lokaciji. To znači, nove, puno kvalitetnije uvjete prvenstveno za bolesnike, ali i naše djelatnike koji u tim zgradama rade. Naravno da ostaje još jedan veliki objekt u Klenovniku, a to je sam dvorac. Budući da dosad nije bilo financirana obnova spomenika kulture, taj dvorac nismo mogli obnavljati, ali imamo najave da će u budućnosti biti moguće i to - kazao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin.

I predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin, Zlatko Koračević, istaknuo je važnost projekta u tijeku, posebno u Klenovniku.

- Bolnica Klenovnik, Služba za plućne bolesti i TBC, dio je jednog velikog sustava Opće bolnice Varaždin i izuzetno je važna s obzirom na bolesti koje rješava, ne samo na nacionalnoj razini nego i izvan države. Poznato je da tu dolaze pacijenti iz drugih država. Ovo je početak nečega što je ovaj dvorac, najveći u Hrvatskoj, zavrijedio. Radovi koje smo započeli na nekim objektima ove bolnice u sklopu cjelokupnog investiranja u Općoj bolnici Varaždin su izuzetno važni jer se radi o objektima koji nisu dirnuti 50 pa čak i 70 godina. Vrijeme koje je pred nama i okruženje u kojem živimo jednostavno zahtjeva od nas punu odgovornost da i u ovoj bolnici stvorimo uvjete, nisu to samo fasade i prozori, tu su i ljudi, tu je i oprema i sve ostalo. Da smo na dobrom tragu govori i činjenica da imamo izuzetno dobru suradnju s Medicinskim fakultetom u Zagrebu - zaključio je Koračević.

klenovnik_4.JPG

klenovnik_3.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci