OB Varaždin objavila nove upute za trijažni postupak i posjete bolesnicima Foto: VV arhiva / ilustracija

OB Varaždin objavila nove upute za trijažni postupak i posjete bolesnicima

Varaždinske vijesti | 15.10.2021. u 12:31h | Objavljeno u Aktualno

Opća bolnica Varaždin na svojoj je mrežnoj stranici objavila nove upute za trijažni postupak pacijenata i posjete bolesnicima u OB Varaždin.

Vezano uz trijažni postupak pacijenata prije ulaska u OB Varaždin, a vezano uz mjere sprečavanja infekcije COVID-19 bolesti, svi ambulantni pacijenti koji ulaze u Opću bolnicu Varaždin dužni su proći trijažni postupak na ulasku ili upisnom mjestu Službe u koje su naručeni.

Ako se radi o ambulanti koja je dislocirana od Službe, pacijenti trijažni postupak obavljaju u ambulanti u kojoj obavljaju i pregled.

Odraslim osobama i djeci koji imaju EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju, mjeri se tjelesna temperatura i skenira EU digitalna Covid potvrda. Odraslim osobama i djeci koji nemaju EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju mjeri se tjelesna temperatura i popunjava trijažni listić.

Prilikom dolaska pacijenata na mjesto trijaže pacijenti su dužni održavati socijalnu distancu, dezinficirati ruke, nositi zaštitnu masku i pridržavati se vremena narudžbe. Ukoliko s pacijentom dolazi pratnja koja je neophodna, za nju vrijedi ista procedura kao i za pacijenta.

Što se tiče posjeta u Općoj bolnici Varaždin, one su do daljnjega zabranjene radi epidemije COVID-19. Postoje iznimke u slučaju umirućih pacijenata ili kada je prisutnost posjetitelja ključna za dobrobit pacijenta (odluka o zahvatu, operaciji, za djecu, odnosno situacije definira voditelj odjela sa stručnim kolegijem odjela vodeći brigu o rizicima za pacijente).

Odluku o pojedinačnoj izvanrednoj posjeti na temelju procjene i razgovora s obitelji i/ili pacijentom donosi vodeći liječnik pacijenta ili voditelj odjela na kojem se pacijent lijeći. Istom odlukom liječnik definira tko, odnosno koliko osoba smije u posjetu (suprug/supruga, roditelj/djeca).

Posjetitelji kojima je dozvoljena iznimna posjeta dužni su proći trijažni postupak na ulasku u Službu/odjel te predočiti na uvid EU digitalnu Covid potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju. Ako nema EU digitalnu Covid potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju, posjetitelj sam plaća testiranje te se testira prije dolaska u zdravstvenu ustanovu. (Uputa HZJZ; 07.10.2021.-verzija 2.) Test vrijedi 48h -BAT ili 72h- PCR.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci