NS Reformisti: Župane Stričak, i za laganje treba imati barem malo pameti

| 18.5.2022. u 20:09h | Objavljeno u Aktualno

- U vrijeme Čačićevog mandata 2017. godine, naša revizija utvrdi da su se 27. veljače 2017. isti dan istom ponuđaču uputilo šest narudžbenica za jedan aparat. I ta gospođa koja je očito imala prste u tome je bila najglasnija u prozivanju svih. Ali DORH ne može otkriti ništa, čak ni tko je tada putovao na Kubu. Ništa ne mogu otkriti. Molio bih predsjedniče Županijske skupštine da se cijela ova rasprava uputi glavnoj državnoj odvjetnici - rekao je župan Anđelko Stričak, povodom optužbi javili su se NS Reformisti koji su demantirali navode župana. Njihovu objavu za javnost prenosimo u cijelosti.

"Nesuvisle i primitivne pokušaje kleveta g. Čačića, čovjeka čiji su rezultati na svim funkcijama koje je obavljao dobro poznati, čovjeka sa završena tri postdiplomska programa na Harvardu, od strane osobe koja je pokušala biti župan sa temeljnim znanjima iz milicijske škole smatrali smo nepotrebnim komentirati.

Nažalost, ipak moramo reagirati na činjenicu da Stričak kao pripadnik za kriminal osuđene stranke iz vremena kad je kriminal vršen, pokušava danas kad je podnesena krivična prijava za HDZ-ovog ravnatelja županijske ustanove, koji je ujedno i HDZ-ov načelnik i dužnosnik, na HDZ-ovu kriminalnu razinu uplesti i Čačića.

Po njegovoj tvrdnji u navedenoj Ustanovi, Zavodu za javno zdravstvo, je u vrijeme mandata župana Čačića izvršena i sumnjiva nabava aparata dana 27.2.2017. U bezočnim lažima Stričak je očito spreman zanemariti i činjenicu da je Čačić preuzeo funkciju tek u 6.mjesecu 2017. godine, a da je do tada župan bio Predrag Štromar.

Župane Stričak i za laganje treba imati barem malo pameti pa je najmanje što možemo očekivati isprika, a što će utvrditi sud po optužnici za HDZ-ovog načelnika i dužnosnika to ćemo tek vidjeti."