NS Reformisti nezadovoljni tretmanom Grada prema potrebama mjesnih odbora Foto: Martin Novosel

NS Reformisti: U godinu dana od 35 prioritetna projekta, riješena samo dva

| 31.8.2018. u 14:03h | Objavljeno u Aktualno

- Željeli smo ukazati na problem koji postoji. Mi ovdje predstavljamo sedam od 16 mjesnih odbora. Upravo 2., 3., 4. mjesni odbor i Jalkovec, po svojoj veličini pokrivaju prostor na kojem se nalazi pola stanovnika Varaždina. Vijeća mjesnih odbora imaju imaju svoju ulogu, a to je da planiraju radove od lokalnog i regionalnog značaja koji će se provoditi, da definiraju na koji način će se trošiti sredstva koja stoje na raspolaganju u gradskom proračunu i da predlažu inicijative koje su od značaja za mjesni odbor, ali aktualna situacija je takva da ni gradonačelnik, a ni gradske službe se ne osvrću dovoljno na ukazane probleme - objasnio je na današnjoj novinarsko konferenciji Robert Vugrin, zamjenik župana, predsjednik vijeća mjesnog odbora Jalkovec i potpredsjednik gradske organizacije Narodne stranke-REFORMISTI u sjedištu stranke u zgradi Coninga.

Novinskoj konferenciji nazočili su još i Ivana Golubić Horvat, predsjednica Vijeća 2. mjesnog odbora, Nenad Koščak, predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora, Stjepan Lončar, predsjednik Vijeća 4. mjesnog odbora, Darko Detelj, potpredsjednik Vijeća 6. mjesnog odbora Banfica te Ivana Borovec, potpredsjednica Vijeća mjesnog odbora Zbelava. Predstavnici mjesnih odbora naveli su da činjenice jasno pokazuju, posebno nakon posljednje koordinacije održane u Gradskoj vijećnici, da gradska vlast nije u službi mjesnih odbora.

- Nakon koordinacije sa zamjenikom gradonačelnika i predsjednicima mjesnih odbora, što je bilo u rujnu prošle godine, gradonačelniku smo proslijedili listu prioriteta svojih mjesnih odbora, ali oni na kraju nisu našli svoje mjesto u gradskom proračunu. Kao dokaz, u šest mjesnih odbora u kojima je istaknuto 35 prioriteta, riješila su se samo dva. Dodatno se još kroz godinu šalju gradu zahtjevi za rješavanjem problematike, prema kojima često nema povratnih odgovora, pa ne čudi da je od 25 poslanih zahtjeva riješeno samo četiri dok za 20 nismo dobili povratne informacije - rekao je Vugrin.

- Najveći broj zahtjeva se odnosi na infrastrukturu, a po tom pitanju se radi apsolutno ništa. Od strane gradonačelnika i službi Grada, napravljeni su prioriteti po mjesnim odborima, a oni su ostali samo mrtvo slovo na papiru. Od značajnijih projekata, u 2. mjesnom odboru se gromoglasno najavljivala kućanska rampa da se olakša život mještanima. Postoji alternativno rješenje pothodnika, ali informacija nema i nemamo nikakvu naznaku da li postoji kakav projekt za to. U 3. mjesnom odboru, parkiralište u vlasništvu grada u Zagrebačkoj ulici kod stambenih zgrada 13, 15, 17 i 19 je problem već dulji niz godina. Gradonačelnik i službe Grada su rekle da će riješiti taj problem, ali i dalje se ništa ne radi po tom pitanju - naglasio je Koščak samo neke od problema koji se još nisu riješili.

Gradska organizacija Reformista zbog toga traži od gradonačelnika i aktualne gradske uprave da uspostavi bolju komunikaciju sa Vijećima Mjesnih odbora, održava redovite koordinacije sa predsjednicima Vijeća svakih tri do četiri mjeseca.

_DSC1747.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci