NS REFORMISTI Stričak opet lagao - obećao da će biti volonter pa uzima 26.140,00 kuna mjesečno!

Varaždinske vijesti | 21.9.2022. u 12:52h | Objavljeno u Aktualno

Županijska organizacija Reformista Varaždinske županije oglasila se priopćenjem za medije kojeg prenosimo u cijelosti:

Župan Stričak u predizbornoj kampanji u javnom sučeljavanju s tadašnjim županom Čačićem javno je obećao da će se, ako pobjedi na izborima, odreći svoje plaće.

Na postavljeno pitanje hoće li se odreći svoje plaće kako je najavljivao u predizbornoj kampanji ili je to još jedna u nizu njegovih predizbornih laži, on na postavljeno pitanje nije odgovorio ali je zato opet  primitivno i degutantno izvrijeđao vijećnike.

Naime, dok se je župan Čačić, kao jedini župan u povijesti Hrvatske odrekao plaće i primao bruto naknadu od 8.245 kn, naglašavamo bruto jer je Stričak ponovno lagao navodeći da se radi o neto iznosu, župan Stričak prima bruto plaću od 26.140 kn iz proračuna Varaždinske županije, a što je veća plaća i od primjerice plaće gradonačelnika Zagreba.

Župan Stričak koji je kao i Čačić u mirovini može kao i Čačić primijeniti isti model, što je i obećao, primati samo naknadu od 8.245 kn bruto plus svoju mirovinu čime bi za djecu osigurao milijun kuna kroz četiri godine.

Propustio je do sada godinu i pol, dakle oteo je djeci gotovo 400.000,00 kuna. Posebno je zanimljivo da i dalje tvrdi da bi time primanja župana bila veća nego plaća, što je naravno laž, pa nas dodatno čudi zašto si to onda i ne isplati.

Župan Čačić se svjesno odrekao neto većih primanja kroz 4 godine od 200.000,00 kuna da bi djeca dobila milijuna. Župan Stričak očito to ne želi pa i dalje pokušava lagati i petljati uskraćujući djeci novac da bi povećao vlastita primanja.