NS REFORMISTI Predsjednik Skupštine iznošenjem neistina pokušava „ispeglati“ županove propuste

Varaždinske vijesti | 3.10.2022. u 16:55h | Objavljeno u Aktualno

Klub vijećnika Narodne stranke – REFORMISTI u Županijskoj skupštini Varaždinske županije oglasio se priopćenjem za medije kojeg prenosimo u cijelosti:


 Razumijemo da predsjednik Županijske skupštine Križanić (HDZ) sada na sve načine pokušava „ispeglati“ propust kojega su u Županiji očito postali svjesni tek pročitavši priopćenje Reformista.
Jednako tako shvaćamo i uloženi trud da se zaštiti posrnuli župan Stričak (HDZ) no to se ne radi iznošenjem niza netočnih informacija.
 
Prvo, Križanić se u svojem priopćenju netočno poziva na Zakon o proračunu, navodeći da se Polugodišnji izvještaj dostavlja predsjedniku Skupštine.
Naime, Zakon o proračunu u članku 88. navodi da župan do 30.09. proračunske godine podnosi predstavničkom tijelu na donošenje prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna, a to je Županijska skupština, a ne njezin predsjednik.
 
Druga neistina je da je župan Čačić u svojem mandatu čak četiri puta bio u takvom prekršaju prema državi.

I ovdje je, iz dokumenata koji su javnosti dostupni i na službenim mrežnim stranicama Varaždinske županije, jasno da su vijećnici Županijske skupštine od 2017. do 2021. godine uvijek na vrijeme (tijekom rujna) dobili sve potrebne materijale pa tako i ovaj proračunski dokument.

U nastavku šaljemo i poveznice na polugodišnje izvještaje.
 
2021. https://www.varazdinska-zupanija.hr/proracun/kategorija/274-proracun-2021.html
2020. http://arhiva2.varazdinska-zupanija.hr/repository/public/upravna-tijela/racunovodstvo/proracun/2020/polugodisnji/Preuzmite-Polugodisnji-izvjestaj-o-izvrsenju-Proracuna-2020.g.pdf
2019. http://arhiva2.varazdinska-zupanija.hr/repository/public/upravna-tijela/racunovodstvo/proracun/2019/polugodisnji/Preuzmite-Polugodisnji-izvjestaj-o-izvrsenju-Proracuna-2019.g.pdf
2018. http://arhiva2.varazdinska-zupanija.hr/repository/public/upravna-tijela/racunovodstvo/proracun/2018/polugodisnji/1_polugodisnji_izvjestaj_o_izvrsenju_proracuna_za_2018g.pdf
2017. http://arhiva2.varazdinska-zupanija.hr/repository/public/upravna-tijela/racunovodstvo/proracun/2017/polugodisnji/1-Polugodisnji-izvjestaj-o-izvrsenju-proracuna-za-2017-g.pdf

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci