NS Reformisti: HDZ pod vodstvom Anđelka Stričaka već sad gubitnik izbora Foto: Krešimir Đurić

NS Reformisti: HDZ pod vodstvom Anđelka Stričaka već sad gubitnik izbora

VV | 27.5.2021. u 14:07h | Objavljeno u Aktualno

- Već nakon prvog kruga izbora neupitno je da su Narodna stranka Reformisti u Županiji u cjelini i nezavisna lista Budimo grada razini Varaždina postigli uvjerljive pobjede. Narodna stranka Reformisti je za 50 % povećala svoj rezultat u županijskoj skupštini, a HDZ je sa jednom strankom više u koaliciji pao. U općinskim i gradskim vijećima za 40 vijećnika smo povećali svoj rezultat iz 2017., a HDZ s HSLS-om i HSU-om zajedno je izgubio 25 vijećnika - priopćili su Reformisti.

- Narodna stranka REFORMISTI nije imala niti jednog općinskog načelnika ili gradonačelnika, a sada ima 2 reformistička načelnika i 3 nezavisna s podrškom reformista pri čemu očekujemo pobjede reformističkih kandidata u još jednom gradu i četiri općine. HDZ je već izgubio 2 načelnika općina od Reformista i očekujemo da da ćemo i po broju načelnika i gradonačelnika nakon drugog kruga potvrditi svoju poziciju dominantne političke snage u Varaždinskoj županiji - dodali su.

- HDZ pod vodstvom Anđelka Stričaka ne samo da je ostvario ovako loše rezultate već je i od strane svojih članova ravnatelja Specijalne bolnice Varaždinske Toplice Kovačića (HDZ) i županijskog pročelnika Jakopovića (HDZ) razotkriven kao čovjek koji iznosi laži o privatizaciji Specijalne bolnice Varaždinske toplice - naveli su Reformisti u priopćenju.

- Zašto sve to? Zato jer Anđelko Stričak ne vodi kampanju HDZ-u već isključivo kandidatkinji za gradonačelnicu Varaždinskih Toplica Dragici Ratković, koja čak niti nije HDZ. Toga su svjesni njegovi birači, a posebno stranački kolege.  Nedostatak bilo kakvih rezultata za Varaždinsku županiju, nedostatak bilo kakve vizije razvoja Varaždinske županije, nedostatak stranačkog rada i nedostatak podrške svojim kolegama nadoknađuje poticanjem lažnih i jadnih objava u svim oblicima. Takve politike nikad nisu niti će dati rezultate među građanima naše županije pa čak niti među vlastitim članovima - zaključili su Reformisti.