Novi uređaj za varaždinsku logopediju: Pomoć djeci s disleksijom, disgrafijom, ADHD-om... Foto: OB Varaždin

Novi uređaj za varaždinsku logopediju: Pomoć djeci s disleksijom, disgrafijom, ADHD-om...

Varaždinske vijesti | 28.5.2019. u 13:43h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U petak, 24. svibnja, u Općoj bolnici Varaždin predstavljen je novi biofeedback uređaj namijenjen za Play Attention terapiju, odnosno za terapiju pacijenata s poremećajima koncentracije.

Maja Mišak, prof. logoped, s Odjela otorinolaringologije pojasnila je kako je to poseban oblik terapije koji se temelji na biofeedbacku.

– To nije novi oblik terapije za našu logopediju, ali je novi u smislu da je više usmjeren na vježbe koncentracije i pažnje i zbog toga će nam biti koristan u radu s našim pacijentima, ponajprije s dječjom populacijom koja ima poteškoće u učenju, kod disleksije i disgrafije, ADHD-a i ADD-a, ali imat će primjenu i kod terapije mucanja te pacijentima s neurološkim oštećenjima – kazala je Mišak.

Marko Ferek, predstavnike firme Neurotech, generalni zastupnik u Hrvatskoj za ovaj oblik terapije, istaknuo je kako je ovaj uređaj praktično rješenje za jačanje koncentracije pomoću kojeg osoba može uspostaviti bolju kontrolu nad emocijama, a u konačnici utječe i na poboljšanje učenja i snalaženja u svakodnevnim aktivnostima.

– Radi na principu senzora koji putem površine kože mogu očitati da li smo u stanju koncentracije ili stresa. Podaci se potom šalju računalu koji obrađuje dobivene podatke – kazao je Ferek i istaknuo kako ne zna puno bolnica koje koriste ovakve uređaje.

Na predstavljanju uređaja zamjenik ravnatelja varaždinske Opće bolnice, Damir Poljak, mag.soc.geront., istaknuo je da je svaki napredak i novi uređaj koji poboljšava terapiju važan za bolnicu.

ob_varazdin_biofeedback_2.JPG

ob_varazdin_biofeedback_3.JPG

ob_varazdin_biofeedback_4.JPG