Novi slučaj zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji, petero oboljelih liječi se kod kuće Foto: VV arhiva / ilustracija

Novi slučaj zaraze koronavirusom u Varaždinskoj županiji, petero oboljelih liječi se kod kuće

Varaždinske vijesti | 15.7.2020. u 13:58h | Objavljeno u Aktualno

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o ženskoj osobi srednjih godina s blažom kliničkom slikom, bliski kontakt je prethodno zaražene osobe i posljednjih dana je bila pod mjerom samoizolacije.

- Ukupno sada i dalje imamo pet aktivnih slučaja zaraze koronavirusom na području Varaždinske županije, jer je u međuvremenu i jedna osoba izliječena. Sve zaražene osobe nalaze se izolirane kod kuće i pod aktivnim zdravstvenim nadzorom infektologa tako da trenutno nemamo nikoga na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin - izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Pod mjerom obavezne samoizolacije na području Varaždinske županije trenutno se nalazi 25 osoba.

Sveukupno od početka pojave koronavirusa u našoj županiji evidentirane su 53 zaražene osobe i dodatno još 10 osoba statistički zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

- Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije nam već od 30. ožujka kontinuirano omogućuje da brzo dođemo do rezultata analiza uzetih briseva. Samo jučer su istestirane 83 osobe, a tijekom srpnja njih 954. Dakle, na svakih 159 testiranih imamo jednog zaraženog, odnosno 0,6% u ukupno broju. Općenito, u odnosu na većinu drugih županija imamo puno bolju epidemiološku situaciju, a ono na što redovito skrećemo pozornost je i dalje važnost individualne odgovornosti u poštivanju važećih preporuka za smanjiivanje rizika širenja zaraze - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Označeno u