Novi ginekološki tim mogao bi biti osnovan u roku od nekoliko mjeseci Foto: Krešimir Đurić

Novi ginekološki tim mogao bi biti osnovan u roku od nekoliko mjeseci

| 4.7.2016. u 07:56h | Objavljeno u Aktualno
Tehnomag v2

Dom zdravlja Varaždinske županije započeo je sa skupljanjem izjava žena za osnivanje novog ginekološkog tima na lokaciji Kolodvorska 20 u Varaždinu. Naime, za osnivanje novog tima im treba minimalno 1.500 potpisanih izjava, odnosno 25 posto od standarda ambulante koji je 4.500 pacijentica.

- Odaziv postoji i interesa ima i to ponajviše zbog dugog čekanja na preglede. Mi imamo devet ginekoloških timova u Županiji i svi imaju prevelik broj pacijentica. S ovim postupkom krenuli smo ​kako bi se omogućilo bolje funkcioniranje ginekoloških ordinacija, kvalitetnija zdravstvena zaštita pacijentica, veća dostupnost liječnika i lakše naručivanje - kazao nam je ravnatelj Doma zdravlja Dražen Jagić.

Jagić kaže kako je teško reći koliko bi postupak osnivanja tima mogao trajati.

- Procedura osnivanja tima strogo je propisana. Mi prvo moramo skupiti izjave, a zatim prema propisima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje osigurati minimalan broj 4500 pacijentica po timu. Nakon toga treba ambulantu opremiti i zadovoljiti minimalne tehničke uvjete kako bi ona počela s radom - pojasnio je Jagić dodavši kako bi postupak mogao trajati i do nekoliko mjeseci.

Kako bi se opredijelile za novi ginekološki tim u nastanku potrebno je popuniti i potpisati tiskanicu HZZO-a – Izjava o izboru/promjeni izabranog doktora, te je u originalu dostaviti u Upravu Doma zdravlja Varaždinske županije. Navedenu tiskanicu možete preuzeti i na stranicama Doma zdravlja Varaždinske županije.

- Najvažnije je reći kako će pacijentice koje se opredijele za novi ginekološki tim u Kolodvorskoj, do otvaranja novog tima i dalje koristiti zdravstvenu zaštitu kod dosadašnjeg liječnika. Tek nakon što se ambulanta otvori, njihovi kartoni bit će automatski preseljeni - istaknuo je Jagić te poručio kako nema nikakve bojazni da žene ostanu bez zdravstvene zaštite.

Spomenimo i kako će novi ginekološki tim do daljnjega biti bez nositelja, pošto Dom zdravlja nema odobrenje za zapošljavanje.

- Na početku će raditi netko od liječnika iz bolnice, a kada dobijemo odobrenje za zapošljavanje provest ćemo javni natječaj i vidjeti tko će se javiti - zaključio je Jagić

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci