Novi direktor Aquatehnike ima porezni dug od 32.000 kuna?!

| 29.12.2016. u 15:06h | Objavljeno u Aktualno

Svega desetak dana nakon što je krajem studenog nadzorni odbor Aquatehnike predložio smjenu direktora Gordana Novaka (SDP), na tu je funkciju izabran Darko Katančić. Katančić je inače bio prokurist tvrtke, a iz podataka iz sudskog registra vidi se da je na mjesto direktora izabran s 8. prosinca. Na to je prilikom današnje sjednice vijeća ukazao HSLS-ov Željko Bunić.

- Ne znam po kojem se kriteriju biraju kadrovi. Ključni razlog je očito porezni dug. Sadašnji direktor Katančić ima dug od 32.000 kuna - ukazao je Bunić, na što je predsjednik NO Aquatehnike Božidar Kolarić ukazao da NO ne bira direktora.

- To je zadatak skupštine. Skupština se zove Vlado Vlašić - kazao je Kolarić.

Prema listi poreznih dužnika s područja Varaždinske županije od listopada ove godine, Katanačić se nalazi na 2.130 mjestu s 32.193 kune duga.

Inače, većinom glasova vijećnici su danas ovlastili gradonačelnika da na Glavnoj skupštini Varkoma zakazanoj za 15. veljače zatraži dopunu dnevnog reda s točkom o izvješću o provedenoj javnoj nabavi za pročistač te za smjenu i imenovanje novih članova nadzornog odbora

Označeno u