NOVE PRILIKE Sutra u varaždinskoj Areni saznajte kako do sredstava iz EU fondova

Varaždinske vijesti | 28.6.2021. u 16:11h | Objavljeno u Aktualno

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u ulozi koordinacijskog tijela za informativno-edukativne aktivnosti o EU fondovima, organizira seriju informativnih događanja pod nazivom „EU fondovi 2021.-2027. - Nove prilike“ s ciljem informiranja zainteresirane javnosti o mogućnostima financiranja projekata sredstvima EU fondova iz nove financijske perspektive 2021.-2027., informiranja o tijeku pripreme strateških dokumenata za korištenje EU fondova u novom financijskom razdoblju te kao početak ciklusa partnerskih konzultacija u vezi izrade strateških dokumenata.

Nakon Zadra, Virovitice, Osijeka, Dubrovnika, Šibenika, Splita, Novske, Krapine i Vukovara, deseto u nizu događanje održat će se u Varaždinu, 29. lipnja u Kongresnoj dvorani Arene Varaždin (Šetalište Franje Tuđmana 1, Varaždin) od 9.00 do 13.00 sati. Na ovom događanju bit će detaljno predstavljeni: Nacionalni plan oporavka i otpornosti, Nova Kohezijska politika u financijskoj perspektivi 2021.-2027., Program ruralnog razvoja u kontekstu Nacionalnog strateškog plana ZPP-a te Europska teritorijalna suradnja za programsko razdoblje 2021. – 2027.. Uz navedeno, održat će se i prigodna panel rasprava na kojoj će se razgovarati o tome što donose EU fondovi 2021.-2027. za razvoj lokalnih sredina.

U programu sudjeluju: g. Neven Bosilj gradonačelnik Varaždina; g. Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije; g. Velimir Žunac, državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije; gđa Sanja Bošnjak, državna tajnica u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine; g. Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede; gđa Sanja Rendić Miočević, načelnica Samostalnog sektora za fondove europske unije i međunarodne projekte u zdravstvu u Ministarstvu zdravstva; gđa Nikolina Tkalčec, pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije; g. Krunoslav Blaži, ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije; g. Miljenko Ernoić, predsjednik Uprave Razvojne agencije Sjever - DAN d.o.o. te predstavnik Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO.

Važno je istaknuti da je događanje organizirano u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama te da je za sve zainteresirane osigurana mogućnost praćenja događanja uživo putem interneta na web stranici: https://strukturnifondovi.hr/ .