Porcijunkulovo je, uz Urbanovo, dobilo najveći iznos potpore Foto: VV arhiva / ilustracija

Novčane potpore za 16 međimurskih manifestacija koje će u 2019. privlačiti turiste

Varaždinske vijesti | 24.4.2019. u 14:25h | Objavljeno u Aktualno

Temeljem Javnog poziva za dodjelu potpora turističkim događanjima u 2019. godini Turističke zajednice Međimurske županije, objavljenog u ožujku ove godine, dodijeljena su bespovratna novčana sredstva korisnicima iz 16 organizacija.

Riječ je o potporama turističkim manifestacijama koje se u ovoj kalendarskoj godini odvijaju na prostoru Međimurske županije, a ugovore je korisnicima u Međimurskoj palači turizma uručio predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije i župan Međimurske županije Matija Posavec. Događaju su nazočili i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

Dodjela_bespovratnih_sredstava_turističkim_manifestacijama_2.JPG

- Javni poziv za prijavu bio je otvoren od 1. do 29. ožujka, a obuhvatio je trinaest kriterija koji su u skladu s našim Masterplanom razvoja turizma i svim strateškim dokumentima kojima se rukovodimo - uvodno je kazala zamjenica župana Sandra Herman te dodala kako je pristiglo 16 prijava od kojih su sve zadovoljile uvjete.

Najveći iznosi potpore za Porcijunkulovo i Urbanovo

- Najveći iznos sredstava je 20.000,00 kuna što su dobile Porcijunkulovo i Urbanovo, dvije najveće manifestacije na području Međimurske županije, dok najmanja potpora iznosi 5.000,00 kuna. Ovim Javnim pozivom dodijelit ćemo 179.000,00 kuna od ukupno planiranih 250.000,00 kn, no odlukom Vijeća Turističke zajednice preostali dio od 71.000,00 kuna utrošit će se za provedbu manifestacija koje za sada još nisu potvrđene ili će se naknadno prijaviti. U trenutku kad smo zatvorili natječaj i proveli čitavu proceduru saznali smo za održavanje Svjetskog ribolovnog prvenstva. Takvih događanja bit će još te ćemo ukupni fond rasporediti do kraja godine - objasnila je zamjenica župana Sandra Herman.

Da Turistička zajednica Međimurske županije i Međimurska županija snažno podržavaju manifestacije kao oblik prezentacije cijelog Međimurja, njegovih potencijala, kulture i tradicije, kazao je župan Matija Posavec.

- Na taj način jačamo turizam. Naša kompletna strategija u koju spadaju i turističke potpore te ulaganje u smještajne kapacitete i nove sadržaje daje rezultate, što se vidi po broju ostvarenih noćenja i broju turista. Pozdravljam Ljubomira Kolareka i Dražena Srpaka, gradonačelnike Preloga i Murskog Središća koji su osobno došli preuzeti ugovore cijeneći suradnju, s ciljem razvijanja manifestacija na svom području. Sajam svijeća u Prelogu i Ljeto uz Muru u Murskom Središću iz godine u godinu jačaju te okupljaju velik broj ne samo Međimuraca, već i gostiju iz susjednih zemalja. Sveti Martin na Muri i Štrigova nalaze se na prekretnici u razvoju turizma, što će posebice doći do izražaja realizacijom projekta Vidikovca na Mađerkinom bregu te uvođenjem novih sadržaja uz rijeku Muru. Spomenut ću i Forestland koji će uskoro prerasti čak i europske okvire, ali i brojne sportske manifestacije, od BIMEP-a, preko Čakovečkog polumaratona, do Svjetskog ribolovnog prvenstva - naglasio je.

Dodjela_bespovratnih_sredstava_turističkim_manifestacijama_0.JPG

Porcijunkulovo, Forestland, Štrigovske noći, 11. Trash&Burn, Handball camp Jolly, Urbanovo, Ljeto uz Muru, Dani turizma u Svetom Martinu na Muri, Sajam cvijeća u Prelogu, Dani zahvalnosti u Nedelišću, 17. Međimurski festival „Ljubo Kuntarić“, Halicanum maraton, 5. Festival međimurskih slastica „Bakini kolači“, Lov na zlatarski prsten, Dani ljuka i ekološke proizvodnje i Galerija na otvorenom 16 je manifestacija dobitnika potpora.

Turistička zajednica Međimurske županije ove potpore dodjeljuje od 2017. godine i do sada je sufinancirala 77 događanja u ukupnom iznosu od 676.000,00 kuna. Prema podacima organizatora, predviđa se da će manifestacije ove godine posjetiti više od 300 tisuća posjetitelja.

Dodjela_bespovratnih_sredstava_turističkim_manifestacijama_7.JPG

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci