Novak o glasanju Petrića za zonu VIS: "Glasao je za dobru stvar, ali mislim da je trebao biti suzdržan"

MGA | 8.7.2022. u 12:20h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom rasprave o prihvaćanju kodeksa ponašanja gradskih vijećnika HDZ-ova Silvija Cupar osvrnula se na vijećnika platforme "Budimog grad" Hrvoja Petrića. I dok on redovito proziva druge vijećnika, kaže Cupar, za pogodovanja i uhljebljivanja, on sam je najbolji primjer sukoba interesa, što je pokazao prilikom glasanja o prostornom uređenju zone VIS Konfekcija.

- Prvo je najavio da će se suzdržati prilikom glasovanja, a kad je uvidio da točka neće proći, onda je glasao iako je osobno i obiteljski povezan s navedenom tvrtkom - rekla je Cupar.

Dubravka Novak iz platforme Budimo grad rekla je da se vijećnik Petrić o tome već očitovao.

- Što se mene tiče, on je glasao za dobru stvar, ali mislim da je trebao biti suzdržan i s tim bi se složila s vama - rekla je Novak.

U raspravi o kodeksu Čehok je rekao da je nedopustivo da vijećnici sada raspravljaju, a da gradonačelnik "iskušava vina" i da se raspravlja o kodeksu ponašanja vijećnika, a ne o odgovornosti predsjednice Gradskog vijeća vezano za slučaj računa obitelji Cafuk.

Komentirajući kasnije riječi zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića, Čehok je dobio opomenu. Također nije htio glasati vezano za točku kodeksa, iako je o njoj raspravljao, pa ga je predsjednica Vijeća Zdravka Grđan pitala želi li ili ne sudjelovati u radu Gradskog vijeća.

Označeno u