Nova e-usluga HZZO-a „Otvorene narudžbe“

| 19.10.2015. u 19:02h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) za građane je izradio novu e-uslugu „Otvorene narudžbe“ putem koje se mogu provjeriti narudžbe na listama narudžbi na pojedini zdravstveni postupak.

Nova e-usluga omogućuje pretragu slobodnih termina, kao i otkazivanje prethodno zakazanog zdravstvenog postupka bez nazivanja telefonom ili odlaska u zdravstvenu ustanovu, što je važno jer oslobađa prostor za druge pacijente.

Uz zahtjev za otkazivanjem narudžbe potrebno je navesti razlog otkazivanja i kontakt podatke (broj telefona, adresa e-pošte). S obzirom da je riječ o osobnim podacima medicinske prirode, za prijavu na e-uslugu u sustavu e-Građani treba se koristiti vjerodajnica visoke razine sigurnosti, kakva je npr. mToken e-Građani, pametna kartica HZZO-a ili nova elektronička osobna iskaznica (eOI).

Važno je reći da e-usluga „Otvorene narudžbe“ daje uvid isključivo u one narudžbe koje su evidentirane u centralnom sustavu eNaručivanja, te da je točnost prikazanih podataka u nadležnosti zdravstvenih ustanova. Usluga „Otvorene narudžbe“ dostupna je putem izravne poveznice: https://hzzo.gov.hr/e-usluge/Narudzbe ili putem Osobnog korisničkog pretinca, osnovne e-usluge sustava e-Građani koja omogućuje primanje e-poruka tijela javne uprave.

Ministarstvo zdravlja i HZZO pozivaju građane da koriste ovu e-uslugu kako bi imali uvid i podsjetnik na termine svojih pretraga te kako bi na jednostavniji način otkazali narudžbu i time oslobodili termin za one kojima je zdravstvena zaštita potrebnija. Podsjećamo da se otkazivanje termina zdravstvenog postupka može obaviti i putem besplatnog „Bijelog telefona Ministarstva zdravlja“ na broj 0800 7999.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci