NL Ivana Čehoka: U gradskom poglavarstvu vlada kolaps Foto: Martin Novosel

NL Ivana Čehoka: U gradskom poglavarstvu vlada kolaps

VV | 10.10.2022. u 12:51h | Objavljeno u Aktualno

Nezavisna lista Ivana Čehoka je danas održala novinarsku konferenciju u kojoj se osvrnula na aktualnosti vezane uz gradsku vlast i gradonačelnika Neven Bosilja. Ivan Čehok je ustvrdio da u gradskom poglavarstvu vlada kadrovski kolaps te da je pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća, Vesna Haluga podnijela ostavku.

- Gospođa koja je došla iz Međimurja je drugi dan po preuzimanju vlasti podnijela ostavku, a dovedena je kao spasiteljica. Bosilj je ustvrdio da se nitko više ne javlja na natječaje, a u gradu je zaposleno jako puno isluženih ljudi iz SDP-a koji ne mogu voditi grad u smislu razvoja i dovođenja sredstava EU fondova, što objašnjava zašto nemamo nijedan novi projekt - rekao je Čehok.

Također smatra da će problemi nastati kod realizacije projekta reciklažnog dvorišta.

- Moram reći da po našem mišljenju ćemo biti penalizirani zbog spremnika koje moramo koristiti sljedećih pet godina, a uvođenjem polupodzemnih spremnika, koji nisu dobri za grad prema našem mišljenju, te micanjem tih spremnika zaustaviti provođenje EU projekta koji mora biti u uporabi do 2025. godine - ustvrdio je Čehok.

Ustvrdio je da se potpisana nagodba s T&H Investom razlikuje od one za koju su glasali vijećnici u Gradskom vijeću Varaždina.

- Potpisana nagodba se razlikuje od one za koju se glasalo. Dodala se jedna obveza Gradu Varaždinu za koju vijeće uopće nije znala. To vam govori da Bosilj više ne nadzire i ne može nadzirati provjeriti rad svojih suradnika. I sami možete vidjeti da se natječaji prvo namjeste pa se ponište, a to je postala uobičajena praksa - rekao je Čehok.

Ujedno je i naglasio da se odgajateljicama u vrtićima nisu povisile plaće te da u ovom trenutku zarađuju i manje od čistačica gradskim tvrtkama.

- Godinu i pol dana Grad ne može odobriti povećanje plaće, a mi na taj način uništavamo socijalni kapital. To definitivno nije dobro. Naša briga za obrazovanje nikada nije bila samo na riječima od obnove, dogradnje do podizanja materijalnog standarda, a koliko čujem da se spremaju radikalnije mjere poput prosvjeda protiv gradske vlasti - rekao je Čehok.

Mario Lešina je naglasio da se svjedoči isti problem sa sakupljanjem otpada u Varaždinu kao i u Zagrebu.

- Mi smo ostavili projekte za postavljanje podzemnih spremnika i sredstva za to koja su bila rezervirana. Čistoća i dalje grca u problemima i pred kolapsom je. Druga gradska poduzeća poput Tehnološkog parka su odjednom u gubicima. Park je dograđen i rekonstruiran te treba regenerirati nove poduzetnike i prihode. To je nekompetencija i govori koliko Grad brine o gospodarstvenicima - zaključio je Lešina.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci