NL Ivana Čehoka: Ne radi se ništa, a kasni se i s projektima koje smo mi ostavili

| 29.3.2022. u 12:07h | Objavljeno u Aktualno

- Ne radi se ništa, a kasni se i s projektima koje smo mi ostavili. Sortirnica, servinsa cesta, Plitvica i čitavi niz drugih projekata koje građani znaju - rekao je Ivan Čehok na početku novinarske konferencije uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Varaždina.

Još jednom se osvrnuo na ekološku rentu za koju smatra da se plaćalo nezakonito jer se plaćalo više od zakonski predviđene visine za tu stavku. Također je napomenuo sporna zapošljavanja u Čistoći gdje je Saša Avirović dobio posao zamjenika direktora u toj gradskoj tvrtci.

- Također bi mogli reći čitav niz drugih stvari, a najviše nas smeta to što su Budimo grad i SDP bili na prosvjedima o cijenama za vrijeme mog mandata za koju su smatrali da je pljačka, krađa, guljenje i da treba prodati papir i plastiku. Ako se moglo prodati 2020. godine, zašto danas ne mogu prodati, a odgovora za to nema - objasnio je Čehok.

Osvrnuo se i na aktualnu situaciju pregovora Grada Varaždina i tvrtke T&H Investa oko postizanja nagodbe u rješavanju situacije s baliranim otpadom kod Brezja.

- Mi u ovom trenutku imamo 700 tisuća mu Brezju nepotrošenih za koje nemamo investitora, čemu onda u ovom trenutnu kupovanje farme kod Brezja, posebice jer čujem da se u nagodbi s Pataftom vraća 100 tisuća mu Brezju. Zašto onda mi još kupujemo, ako to vraća, a investitora nemamo - objasnio je Čehok.

Također smatra da je nepotrebno spajanje Vartopa, Aquacityja i Gradske tržnice s Parkovima jer se time neće po njegovoj procjeni postići ušteda što je Grad Varaždin naglasio kao jedan od glavnih razloga za spajanje tih gradskih tvrtci.

- To će donijeti uštede!? Kakve? Ne znamo. Što će biti s institucijama? Ne znamo. Kako će Parkovi voditi Vartop? Ne znamo. Kako će se tržnica, koja ima neki vid koncesije, voditi? Ne znamo. Na koji način će se spojiti s Parkovima koji u međuvremenu vode aeordrom na kojemu opet nemate ništa. To je jedna totalna papazjanija - rekao je Čehok. 

I natječaj za pročelnika gradskoga odjela koji, između ostaloga, brine o financijama i proračunu grada, kojeg je raspisao Grad Varaždin smatra da nije dobar jer se traži politolog umjesto netko tko bi imao kompetencije za takvu poziciju.

- Mi smo jedini grad na svijetu koji nema tvrtku koja održava informatičku opremu, a da ne spominjem novi natječaj za financije gdje je propisani da se traži politolog - objasnio je Čehok.

Također je spomenuo povećanje za plaće u gradskoj upravi u iznosu od milijun i 300 tisuća kuna.

- Što će ti novi ljudi raditi kad i ovi koji sada rade ne rade ništa novog. Nemate niti jedan novi europski projekt - objasnio je Čehok.

Zlatan Avar je naglasio kadroviranje prema stranačkoj pripadnosti te da se osnivanje varaždinskog "Holdinga" neće smanjiti troškovi.

- To se radi bez bilo kakvih analiza, a radi se samo da se zadovolje kadrovske križaljke između koalicijskih partnera. Posebno bode u oči kupovanje zemljišta u Brezju, a ovi ekstremisti iz Budimo grada, znači gospodin Petrić glasa na Odboru protiv toga, a kada se radilo o Vis Konfekciji, tj. kada se radilo o njegovom interesu, onda je glasao za kada je vidio da neće proći bez njegovog glasa - objasnio je Avar i nagovijestio da će ova sjednica još jednom biti maratonska po njegovim procjenama. 

Također smatra da će se još jednom skinuti s dnevnog reda točka o povećanju cijena usluga Čistoće jer kao i prošlog puta nisu donesene strateških pravilnika na razini države.

- Ako se prošli puta skinulo zbog toga, onda ne vidim razloga zašto se ovaj puta stavilo opet na dnevni red - objasnio je Avar.

Video sadržaj