NL Ivana Čehoka napustila sjednicu Gradskog vijeća zbog skidanja teme HNK-a s dnevnog reda

| 26.11.2021. u 15:25h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Prijedlog skidanja s reda rasprave o HNK Varaždinu i izvještajima revizije poslovanja u HNK-u je izazvala negodovanje i zahtjev na stanku Damira Habijana (HDZ) koji je dobio 10-minutnu stanku kao i negodovanje Marija Lešine koji se također protivio skidanju točke s dnevnog reda pa je i on zatražio još jednu 10-minutnu stanku koju su dobili, a nakon toga su svi vijećnici Nezavisne liste Ivana Čehoka odlučili napustiti sjednicu.

- Nakon provedenih konzultacija, zaključili smo da ova činjenica, i ovo što se dogodilo danas, ova ostavka je razlog radi kojeg je nužno održati raspravu o radu HNK-a, pogotovo radi toga jer su izašla već i pisma zaposlenika i ansambla glumačkog HNK-a koja apeliraju na to da ih se pusti da rade jer oni još nema repertoar definiran. Nakon takve jedne blokade, nakon, eto, apela glumaca i zaposlenih, da kazališno vijeće ne radi sukladno pravilniku, da prekoračuju svoja ovlaštenja, i s obzirom da se to skida s dnevnog reda, mi smo odlučili da u toj farsi nećemo sudjelovati. Klub Nezavisnih vijećnika Ivana Čehoka će napusti sjednicu - rekao je Mario Lešina.

Rasprava o HNK-u je skinuta s dnevnog reda većinom glasova, 11 glasova za i tri protivna glasa iz redova HDZ-a. Već je za sutra najavljena novinarska konferencija NL Ivana Čehoka sutra u 9 sati na Franjevačkom trgu.