NL Ivana Čehoka: Pristalo se na nagodbu pod puno lošijim uvjetima od integralne nagodbe Foto: Martin Novosel

NL Ivana Čehoka: Pristalo se na nagodbu pod puno lošijim uvjetima od integralne nagodbe

| 21.4.2022. u 11:04h | Objavljeno u Aktualno

Zlatan Avar i Mario Lešina, vijećnici u gradskom vijeću Varaždina s Nezavisne liste Ivana Čehoka, danas su održali novinarsku konferenciju u kojoj su se koncentrirali na dvije teme. Nedavno izglasanom prijedlogu nagodbe s T&H Investom i poništenom natjačaju za zakup zemljišta na kojem se trenutno nalazi PPP Cafuk koji, smatraju, imaju političku protekciju NS Reformista u aktualnom sazivu gradskog vijeća.

- Pristaje se na jednu nagodbu koja je pod puno lošijim uvjetima nego što je bila integralna nagodba, koja je bila proglašena kriminalom stoljeća - rekao je na samom početku konferencije za medije, Mario Lešina. 

- Kvadrat zemljišta je otišao sa 129 eura na 149 eura, a cijela priča je nekih 10 milijuna kuna skuplja, ali se napravio jedan prizeman spin da je gotovinska isplata puno manja, a ne govori se o tome da se najvrednije zemljište ne uzima natrag u vlasništvu grada, a temeljno je pitanje gdje će završiti tih 10 milijuna kuna koje je Grad preplatio - rekao je Lešina.

Također je naglasio da ova nagodba ne rješava najveći problem, a to je deponij bala u Brezju, odnosno rješava se samo djelomično.

- Nagodbom se rješava avans koji je isplaćen T7 grupi, odnosno sada T&H Investu, a glavni problem nije riješen i sada je pitanje pregovaračke pozicije Grada u sljedećim pregovorima oko bala te koliko će Grad opet biti popustljiv, a već sada vidimo kako je gradonačelnik prvo popustio Reformistima koji su nadproporcionalno zastupljeni u vlasti grada, a popustilo se i T&H Investu - objasnio je Lešina.

Zlatan Avar se osvrnuo na cijelu situaciju oko bojkota NL Ivana Čehoka koja je najavila da neće sudjelovati u sjednicama vijeća sve dok se ne ostvare zahtjevi ostavke ili otkaza Vesni Halugi i Zdravki Grđan za koje smatraju da krše zakon jer su intervenirali kod raspisivanja natječaja za zakup zemljišta PPP Cafuka koji je poništen, a bio je raspisan jer PPP Cafuk nije plaćao naknadu za sporno zemljište.

- Gospođa Grđan je mahala s nekakvim bezvrijednim papirom Agencije za plaćanje poljoprivrednog zemljišta koja uopće nije nadležna za zakup poljoprivrednog zemljišta već to radi država, grad i županija. I mi smo zvali Agenciju koja se izjasnila da dug ne postoji, ali to je isto kao da idete u Varkom pitati da li postoji dug za plin. Papir kojim je mahala je bezvrijedan i nema nikakve pravne valjanosti. Pročelnica za financije Varaždinske županije su potvrdili da nisu dobili uplate - rekao je Avar.

Istaknuo je također da se u ovom slučaju vidi jasno pogodovanje NS Reformista prema PPP Cafuku koje traje još od 2012. godine. 

- OPG-u koji je uredno podmirivao obaveze stiže obavijest da im se raskida ugovor, dok se drugome na vijeću kontra mišljenja poništava odluka da se poništava natječaj. Očekujem da će reagirati i državno i županijsko državno odvjetništvo jer su dokumenti jasni i mora se raspisati natječaj - rekao je Avar.

Konferencija_za_medije_NL_Ivana_Cehoka_1.jpg

Konferencija_za_medije_NL_Ivana_Cehoka_3.jpg

Konferencija_za_medije_NL_Ivana_Cehoka_5.jpg

Konferencija_za_medije_NL_Ivana_Cehoka_4.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci