Niz klauzura HDZ-a zaključen u Varaždinu: Tolerancija, dijalog i suradnja daju pozitivna rješenja

VV | 7.6.2022. u 10:00h | Objavljeno u Aktualno

Nakon Sračinca, Jalžabeta, Možđenca i Margečana, niz klauzura koje za dužnosnike stranke organizira Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije zaključen je u ponedjeljak u Varaždinu.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Varaždina i saborski zastupnik Damir Habijan naglasio je važnost nacionalne politike Vlade premijera Andreja Plenkovića i za lokalnu razinu.

- Niti jedna Vlada, osim za vrijeme Domovinskog rata, nije bila suočena s tolikim izazovima kao ova. Pandemija, kriza zbog Agrokora, dva potresa, agresija na Ukrajinu. I nitko ne može osporiti da Vlada vodi odličnu politiku. Rezultati su rast BDP-a, ulazak u eurozonu, ulazak u Schengen, nabavka borbenih zrakoplova, Pelješki most koji spaja Hrvatsku, rast kreditnog rejtinga, rekordna razina zaposlenosti, rast prosječne plaće, europska sredstva na raspolaganju. Na lokalnoj razini, u gradu Varaždinu podržali smo proračun jer su u njega uvršteni projekti za koje smo tražili da se ostvare i za bivše vlasti. Aktualna ima do kraja godine da ih realizira - rekao je Habijan.

Predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije i varaždinski župan Anđelko Stričak još je jednom izrazio zadovoljstvo odazivom članstva na klauzure istaknuvši da taj optimizam članstva i simpatizera veseli.

- Poruka ove klauzure u Varaždinu je da jedino tolerancija, dijalog, suradnja, daju napredak, pozitivna rješenja u gradu Varaždinu. Gradska organizacija HDZ-a je vođena upravo na tim načelima i siguran sam da će to uroditi plodom. Ali isto tako moramo svi biti svjesni da je odgovornost za vođenje grada u rukama SDP-a i njegovih koalicijskih partnera. Stoga očekujem da u predstojećem razdoblju gradonačelnik definira tko su vladajući, tko oporba i koja je ta većina koja ga podržava. Jer ako je nema, situacija je jasna: ili novo preslagivanje unutar samog Gradskog vijeća i formiranje većine ili izbori. Ta odgovornost je na gradonačelniku - poručio je Stričak.

U djelokrugu rada Varaždinske županije na području grada Varaždina su zdravstvene ustanove i srednje škole.

- Možemo svjedočiti iskoraku gdje u suradnji sa svim zainteresiranima gradimo sustav jednakih šansi. Centri izvrsnosti odlično su opremljeni i već sada daju rezultate jer naši učenici gdje god se pojave na međunarodnim natjecanjima osvajaju medalje. Do kraja godine pri Medicinskoj školi biti će otvoren Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija. U narednih nekoliko mjeseci opremit ćemo i dati građanima na korištenje dnevnu bolnicu i objedinjeni hitni bolnički prijem u sklopu Opće bolnice Varaždin. S idućom godinom početi ćemo s izgradnjom centralnog operacijskog bloka, a potom i izgradnjom nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo. Hrvatske ceste također provode niz aktivnosti vezanih na što bolju protočnost, a samim time i sigurnost prometa; gradi se rotor Motičnjak, projektira kolnička traka istočne obilaznice, rotori u Hraščici i Ulici braće Radić… Javna ustanova priroda Varaždinske županije provodi niz aktivnosti na zaštiti zaštićenih predjela, a na području grada Varaždina naročito na dio uz Dravu. Tu je i niz investicija vezanih za zaštitu kulturnih dobara, sufinanciranje rada udruga građana, promicanje manifestacija i slično - naglasio je Stričak.

Na klauzuri u Varaždinu bili su i član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a Josip Križanić, saborska zastupnica i dopredsjednica Županijske organizacije Nadica Dreven Budinski, dopredsjednik ŽO Željko Dvekar, saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, politički tajnik ŽO HDZ-a Varaždinske županije Alen Runac, općinski načelnici, vijećnici…