Nikad veći interes za FOI: na jedno mjesto četiri kandidata, za Poslovnu informatiku - čak 12! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Nikad veći interes za FOI: na jedno mjesto četiri kandidata, za Poslovnu informatiku - čak 12!

IHR/Varaždinske vijesti | 22.7.2023. u 17:10h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su objavljeni konačni rezultati državne mature krenuli su upisi na fakultete, a ove godine s FOI-ja poručuju: nikad veći interes kandidata za upis na prijediplomske studijske programe u ljetnom upisnom roku!

- Prvog dana upisa na studije se upisalo više od 400 brucoša. Za jedno upisno mjesto na FOI-ju interes iskazuje gotovo četvero kandidata, a za stručni studij taj omjer je daleko veći – čak 12 kandidata pretendira upisati studij Poslovne informatike! - izvjestili su s FOI-ja.

Najveći interes i dalje bilježe informatički studiji. Za sveučilišni prijediplomski studij Informacijski i poslovni sustavi prijavljenih kandidata je 792, a sudeći prema podacima o pravu upisa – studij će biti popunjen na ljetnom roku.

UPISI ISKLJUČIVO ONLINE Na FOI-ju su upisi na ljetnom roku započeli u četvrtak, 20. srpnja i završit će u ponedjeljak, 24. srpnja. Odvijaju se isključivo online putem aplikacije FOI UPISI (upisi.foi.hr), uz olakšan proces plaćanja troškova studija putem aplikacije FOI PAY (pay.foi.hr). FOI je tijekom upisa osigurao i online podršku putem videokonferencijskog sustava BBB kojeg koristi i u nastavi, a pružali su ju svakog dana studenti viših godina studija.

- Na studiju Ekonomike poduzetništva FOI bilježi izuzetno velik broj kandidata koji je ovaj studij označio kao svoj prvi izbor, stoga bi se mogao u potpunosti popuniti već na ljetnom roku, obzirom da ekonomiju u Varaždinu želi studirati više od 470 kandidata! Rekordan je interes maturanata ove godine ponovno zabilježen na stručnom trogodišnjem studiju Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja, za koji se ove godine prijavilo čak 965 kandidata, i to samo u Varaždinu! Studij u Varaždinu tako će moći upisati tek 80 najboljih kandidata, a najveća novost je da ovaj studij od jeseni FOI započinje izvoditi i u Zagrebu, i to u prostorijama Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije). Studij ITDP kandidati mogu u Zagrebu i Sisku upisivati isključivo u izvanrednom statusu, a u Varaždinu redovno i izvanredno - ističu s FOI-ja.

Iako kažu kako još ne mogu govoriti o točnim podacima o broju upisanih studenata jer upisi traju do 24. srpnja, ističu da su izuzetno zadovoljni interesom studenata za studijem na ovom fakultetu, koji iz godine u godinu sve više raste.

- Hrvatska ima negativne demografske trendove, konkurencija sveučilišnih programa je sve veća, no kandidati prepoznaju našu kvalitetu, tradiciju i suvremeni pristup poučavanju pa je samim time atraktivnost naših studija sve veća. Zahvaljujemo svim kandidatima koji su prepoznali naše kvalitete, sve što smo proteklih godina ulagali u modernizaciju studija, nastavnih procesa i prostornih kapaciteta i što su odabrali FOI za nastavak svog školovanja. Potreba za stručnim kadrovima koje mi obrazujemo na FOI-ju raste svake godine, stoga ćemo i dalje raditi na poboljšanju kvalitete naših studija, osluškivati potrebe brzorastućeg IT tržišta i povezivati se s poslodavcima koji našim studentima mogu pružiti što bolje uvjete za rani razvoj karijere - poručuju s FOI-ja.

Broj slobodnih mjesta za upis na jesenskom roku bit će poznat svim kandidatima u sustavu Postani student nakon ljetnog roka, a od jeseni će na FOI-ju u sva tri grada u kojima se izvodi nastava (Varaždin, Zagreb i Sisak) studirati oko 600 brucoša.

Označeno u