Ni odluka o pripajanju Aquacityja, Vartopa i Gradske tržnice Parkovima nije prošla

MGA | 30.3.2022. u 21:15h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što nije izglasan rebalans proračuna, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina nije izglasana niti odluka o pripajanju gradskih tvrtki Vartop, Aquacity i Gradske tržnice Parkovima. Za odluku je glasalo 8 vijećnika; SDP-ovci, Reformisti i Davor Patafta, ali ovoga puta nije bilo podrške i HDZ-ovih vijećnika, kao što je to bilo u slučaju odluke o povećanju cijene odvoza otpada, koju su HDZ-ovci podržali, pa je odluka prošla.

Gradonačelnik Neven Bosilj ponovio je razloge o pripajanju, o čemu se dosta govorilo uoči sjednice Gradskog vijeća, a kao glavni razlog spominjale su se uštede i racionalizacija poslovanja. No to za vijećnike Kandidacijske liste Ivana Čehoka, te platforme Budimo grad i HDZ-a nisu bili dovoljno dobri razlozi te su sve tri strane izrazile sumnju da je to samo stvaranje terena za nova uhljebljivanja ljudi iz redova SDP-a ili Reformista.

Ivan Čehok smatra da je to spajanje nespojivih elemenata.

- Hoće li meštri iz Vartopa ljeti servisirati Ryanairove avione na aerodromu ili prodavati vrhnje na placu - karikirao je Čehok, a Mario Lešina je napomenuo da je danas trend atomiziranje poduzeća kako bi se odgovornost individualizirala, a ne ovakvo povezivanje. Također su ovu ideju usporedili sa Zagrebačkim Holdingom koji je danas u brojnim problemima i otpušta zaposlenike.