Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Varaždina Zdravka Grđan predstavila program Foto: Ilustracija/Reformisti

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Varaždina Zdravka Grđan predstavila program

VV | 12.4.2021. u 13:42h | Objavljeno u Aktualno

Zdravka Grđan, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Varaždina i Mirjana Kolarek-Karakaš, kandidatkinja za njezinu zamjenicu, predstavile su cjeloviti izborni program za nadolazeće lokalne izbore.

Predstavljanje_programa_120421_4.jpg

Program su podržali Reformisti, a na predstavljanju su bili i Radimir Čačić, predsjednik Reformista. Natalija Martinčević, predsjednica županijske organizacije Reformista  i Robert Vugrin, predsjednik varaždinskih Reformista.

- Varaždin je danas grad s nedostatkom bilo kakve vizije i strategije razvoja, ekološki ugrožen sa 130 000 tona smeća i drugim zagađivačima, grad obilježen korupcijom i kriminalnom s preko 250 milijuna kuna tužbi i sporova i grad među najlošijima po realizaciji vlastitih projekata iz europskih fondova. Ono što želimo za sve naše građane je grad s jasnom vizijom i kroz prostorno urbanističko planiranje pretvaranje Varaždina u kulturni, obrazovni i gospodarski centar Sjevera. Varaždin kao zdravi grad bez bala u Brezju, kao sveučilišni grad mladih. Želimo da Varaždin bude lider u korištenju EU fondova i predvodnik Pametnih gradova, s jakom poticajnom demografskom i pronatalitetnom politikom, s posebnim politikama pomoći socijalno i zdravstveno ugroženim građanima. Smatramo da građani ovog grada zaslužuju Varaždin koji je oslobođen biljega desetljeća političko-gospodarske korupcije - istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare.

Program za Varaždin:

 1. Program 1000 - 1000 kuna svakom umirovljeniku čija je mirovina ispod 4000 kuna

 2. Program 10 000” - 10 000 kuna za svako novorođeno dijete

 3. Besplatna školska kuhinja za svu djecu u osnovnim školama grada Varaždina

 1. Besplatan produžen boravak za djecu od 1.- 4. razreda

 2. Smanjenje prireza do 50 %

 3. Rješenje problema smeća kroz sufinanciranje EU fondova i države uz minimalno financijsko učešće građana

 4. Kupovina 19 od 22 hektara prostora zone Varteks i kandidiranje u ITU mehanizam za razvoj mješovite zone s naglascima očuvanja industrijske baštine, kulturno- obrazovnih i parkovnih sadržaja te stambeno poslovne zone

 5. Sufinanciranje dječjih vrtića 50 %, a svako drugo i treće je besplatno

 6. Svakom djetetu od 1-3 godine koje nije uključeno u dječji vrtić Grad će osigurati financijsku podršku za čuvanje u iznosu od 50 % cijene vrtića

 7. Osiguranje novih kapaciteta za smještaj i brigu umirovljenika na trajnoj razini - a osobito dnevni boravak umirovljenika te uspostava sustava gerontodomaćica na području Grada Varaždina

 8. Osnivanje Centra za mentalno zdravlje (rana intervencija u djetinjstvu za djecu s teškoćama, školska i adolescentna intervencija i za osobe starije životne dobi)

 9. Poticanje sportskih aktivnosti i zdravog stila života za svu djecu tijekom školovanja uvođenjem sportskog vouchera u iznosu od 200 kuna, uz obnovu i izgradnju vanjskih multifunkcionalnih igrališta za sport i rekreaciju

 10. Realizacija Željezničko-autobusnog kolodvora uz eliminaciju svih cestovno-pružnih i pješačkih prijelaza u razini

 11. Uređenje i oživljavanje gradske jezgre, poticanje umjetnosti i kulturnih sadržaja

Predstavljanje_programa_120421_3.jpg

- Mi građanke i građani Varaždina ne zaslužujemo grad na začelju Hrvatske po realizaciji vlastitih EU projekata, obilježen korupcijom i sveden u svom vodstvu na politikantstvo i stalne afere. Želimo grad s vizionarskim vodstvom, sposobnim za prepoznavanje nužnosti razvoja uz prekrasnu staru jezgru, nove urbane jezgre, uz zadržavanje radnih mjesta i opstanak i razvoj Varteksa, grad bez komunikacijskih prepreka pruge u odnosu na cestovni i pješački promet i grad s jasnom vizijom izlaska svojim sveučilišnim i drugim sadržajima na Dravu. U tome je sinergija Grada, Županije i države uz korištenje ITU fondova,  ključ rješenja. Nažalost, za razliku od Karlovca, koji ih koristi od 2019. godine, dvije godine smo već izgubili. Kao Županija, spremni smo i ravnopravno financijski podržati potrebna ulaganja – rekao je na kraju predsjednik Reformista i varaždinski župan Čačić.

Predstavljanje_programa_120421_5.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci