FOTO Nevrijeme u Varaždinskoj županiji -  srušena stabla i oštećeni objekti Foto: DVD Htženica

FOTO Nevrijeme u Varaždinskoj županiji - srušena stabla i oštećeni objekti

vv | 1.8.2021. u 23:53h | Objavljeno u Aktualno

Ni Varaždinsku županiju nije u nedjelju mimoišlo nevrijeme,  a posebno je bilo izraženo na širem ludbreškom području, točnije Hrženici, sudeći po intervencijama tamošnjeg DVD.

-Dio Dravske ulice pogodio je snažan vjetar, pijavica, koji je oštetio mnogobrojne stambene i gospodarske objekte, a posebno desetak domaćinstava, izvijestili su iz DVD Hrženica.

Vatrogasci DVD-a Hrženica i DVD-a Sveti Đurđ krenuli su na intervenciju u 14:51.

+Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je nastala značajna šteta pa su u pomoć putem VOC JVP Varaždin pozvani DVD Karlovec Ludbreški te DVD Komarnica Ludbreška. Na terenu je ukupno bilo 50-tak vatrogasaca. Na mjestu događaja bili su i djelatnici Policijske postaje Ludbreg, navode u DVD-u Hrženica, koji zahvaljuje svim vatrogascima VZO Sveti Đurđ te svim mještanima koji su se u kratkom vremenu priključili sanaciji posljedica nevremena.

Obaviješten je i načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany, koji je naložio općinskim djelatnicima da se priključe s mehanizacijom kako bi pomogli u sanaciji, a kasnije su se u obilasku terena priključili i član stožera civilne zaštite Općine Sveti Đurđ Zoran Happ te Silvija Zagorec, načelnica županijskog stožera civilne zaštite i zamjenica župana.

zagorec_hrzenica_0.jpg