Upravitelj Arene Varaždin Neven Buljan priznao: "Nakon uspješne 2019. godine, zadovoljan sam" Foto: Krešimir Đurić/Martin Novosel

Upravitelj Arene Varaždin Neven Buljan priznao: "Nakon uspješne 2019. godine, zadovoljan sam"

Varaždinske vijesti | 9.12.2019. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Prošlo je 11 godina od kada se otvorio jedan od najvažnijih sportskih, zabavnih i gospodarskih projekata u povijesti Varaždina, otvorenje multifunkcionalne sportske dvorane Arene Varaždin. Izgrađena je povodom održavanja Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj 2009. godine, a još su se ovdje održavale utakmice i za Europsko rukometno prvenstvo 2108. za muške i 2014. za žene. Osim toga su se održavali i razni međunarodni turniri u odbojci, stolnom tenisu, borilačkim vještinama i dr. Arena je također bila domaćin brojnim pamtljivim koncertima poznatih domaćih, ali i međunarodnih glazbenih sastava. Sve u svemu, iza Arene je uspješno 11-godišnje razdoblje kao i još jedna uspješna 2019. godina, s kojom je zadovoljan i Neven Buljan, upravitelj dvorane.

Koristimo maksimum

- Gledajući ovu godinu, ona je u stvari nastavak jednog perioda koji sada traje zadnje četiri godine i gdje su se događaji tijekom godine ustalili po datumima i po korisnicima. Imamo još ostatak termina koje bi mogli iskoristiti komercijalno, ali ne možemo iznajmiti jer imamo obvezu prema Gradu Varaždinu te lokalnim klubovima kojima na dostupnost dnevno moramo dati po osam sati u velikoj i 10 sati u maloj dvorani kao i što im moramo osigurati u konačnici i odigravanje utakmica. Sve to nam ne dopušta manevarski prostor za komercijalno iznajmljivanje prostora, ali i unatoč tome smo iskoristili maksimum. I zadnje tri godine imamo sve češće upite iz vanjskih agencija za organizaciju što koncerata što velikih sportskih evenata i sada smo u veoma dobroj situaciji gdje čak možemo određene ponude odbijati jer nisu kvalitetne ponude, ali nećemo ju puniti samo da dvorana ne bude prazna, nego ćemo se držati jedne razine kvalitete koja se očekuje od nas - objasnio je Buljan.
Naravno, teško je bilo sve to ostvariti, posebice kada se u obzir uzme da nedaleko od Varaždina je i veća dvorana u Zagrebu koji je centar Hrvatske i koja ima veći kapacitet te se u glavnom gradu nalazi čak 800 tisuća stanovnika i nije teško u takvoj situaciji privući publiku da dođe.

Popunjeni kapaciteti

- S obzirom na veličinu grada gdje je naša Arena sagrađena i na cijelu regiju koja nije toliko brojna koliko se čini, po broju posjećenosti i registriranih gledatelja, tj. onih koji kupuju ulaznice, a ako se uzme u obzir i oni koji dolaze na utakmice besplatno, kojih ima negdje 100 tisuća godišnje, ali ne mogu reći točnu brojku jer nije moguće voditi točnu evidenciju, imamo posjećenost koja je duplo viša od stanovnika grada Varaždina, a kada se po broju stanovništva relativno usporedimo sa Arenom u Zagrebu ili Spaladium Arenom u Splitu, stvarno smo u vrhu po posjećenosti. Trebalo se potruditi svih ovih godina i profilirati prema posjetiteljima. Neću se uspoređivati sa Zagrebu, ali unatoč hendikepu Zagreb zbog svoje veličine i blizine, ja mogu samo reći tri riječi: Ja sam zadovoljan - objasnio je Buljan.
Osim koncerata, ova multifunkcionalna dvorana je bila i domaćin velikom broju stručnih skupova i seminara za različite udruge i organizacije, od skupova inženjera elektrotehnike do seminara liječničke komore, a također je bila domaćin različitim sajmovima, izložbama te mnogim drugim sadržajima.

Ostatak članka pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti....