Neven Bosilj: Zagreb umjesto da se obračunao s kriminalom na Adventu, obračunao se s Adventom Foto: Krešimir Đurić

Neven Bosilj: Zagreb umjesto da se obračunao s kriminalom na Adventu, obračunao se s Adventom

| 5.11.2021. u 14:30h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom na sve kako još jednom rastu broj zaraženih koronavirusom diljem Hrvatske pa tako i u Varaždinu, opet se postavlja pitanje da li nam prijeti još jedan lockdown na zimu i da li će se to ogledati i na organizaciju Adventa u Varaždinu, odnosno prijeti li otkazivanje kao takvog ili barem sadržaja gdje bi moglo doći do širenja zaraze. Za sada, načelnik Stožera civilne zaštite Varaždina i zamjenik gradonačelnika, Miroslav Marković, kaže da će preuzeti rizik kao što su to napravili i za Špancirfest.

- Vidjeli ste da se mjere pooštravaju, s nacionalne razine se spuštaju nove mjere koje s obzirom na brojke koje nisu dobre i nisu poželjne. Mi smo tu kao Grad dosta liberalni s mjerama i preuzeli smo dio rizika na Špancirfestu i preuzet ćemo na Adventu jer smatramo da je mentalno zdravlje i cijela ova priča na otvorenom bitnija, nego nekakv lockdown koji nam se preporučuje. Mi vodimo brigu o našim sugrađanima i pokušavamo biti što otvoreniji sa svim zainteresiranim građanima te donositi prave odluke. Mislim da je ova odluka da održimo Advent u ovom trenutku dobra, a u stanju smo reagirati ako dođe do dodatnog pogoršanja - rekao je Miroslav Marković na današnjoj najavi Adventa te naglasio da se pojačavanjem cijepljenja jedino može smiriti situacija s epidemijom.

- Živimo u doba pandemije, ali život mora ići dalje. Kako smo uspjeli tijekom ljeta uspjeli organizirati Ljeto u Varaždinu, dušebrižnici su nas odgovarali od Špancirfesta, a bio je izuzetno uspješan, tako smo se odlučili da idemo u ovu priču s Adventom. Advent će po ovom što ste sada mogli vidjeti i čuti biti najveći do sada, imat ćemo Ledenu čaroliju na Kapucinskom trgu da ne devastiramo Stari grad. Imat ćemo koncerte na glavnom varaždinskom Korzu i posebni advent na Stančiću i vjerujem da ćemo biti izuzetno zanimljivi gostima - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj te napomenuo primjer Zagreba za koji smatra da je pogriješio u svojoj organizaciji Adventa za razliku od organizacije Adventa u Varaždinu.

- Zagreb umjesto da se obračunao s kriminalom na Adventu, oni su se zapravo obračunali s Adventom. Nemaju ni klizalište na Tomislavcu. Mi dakle imamo klizalište na preko 800 m2, bit će gotovo cijeli Kapucinski trg pod ledom. Imat ćemo ogromni ledeni tobogan. Ja pozivam naše sugrađane, ali i ljude iz okolice Varaždina i susjednih županija da dođu u Varaždin i osjete pravu advenstsku čaroliju - zaključio je Bosilj.