Neven Bosilj: Varaždinska sportska dvorana otvorena za sve glazbene zvijezde

Varaždinske vijesti | 19.2.2024. u 15:55h | Objavljeno u Aktualno

Na našem smo portalu jutros objavili da je najveća regionalna zvijezda Aleksandra Prijović, nakon što je ovoga tjedna održala pet koncerata u osječkoj dvorani Gradski vrt, najavila nastavak regionalne turneje 'Od istoka do zapada', a da će jedan od gradova u kojem će nastupiti biti Varaždin i to 26. travnja u Gradskoj sportskoj dvorani, popularnoj Areni Varaždin, na svom se Facebook profilu oglasio i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

- Gradska sportska dvorana Varaždin, Arena na Dravi, dobila je već komplimente kao jedna od najljepših i najfunkcionalnijih u Hrvatskoj.

Zato ni ne čudi što sve regionalne zvijezde različitih žanrova glazbe Varaždin i Arenu stavljaju kao obveznu stanicu na svojim turnejama.

Blizina Slovenije, Mađarske i Austrije, kao i odlična povezanost sa Zagrebom i drugim gradovima preduvjet su za uspješne koncerte. Legendarni nastupi Parnog valjka, Olivera, Balaševića, a nedavno Prljavog kazališta, Gibonnija, Željka Bebeka, grupe Dalmatino i Severine, a također i Dine Merlina, Saše Matića, Sergeja Cvetkovića, Željka Joksimovića i drugih potvrđuju Arenu Varaždin kao nezaobilazno mjesto nastupa svih uspješnih izvođača.

To će svakako potvrditi i predstojeći, najavljeni koncerti Urban&4, Halida Bešlića i Zdravka Čolića.

Koncert popularne Aleksandre Prijović je samo dio te priče u kojoj ističemo da je Varaždin poznat po svojoj otvorenosti, gostoljubivosti, sigurnosti i organiziranosti.

Kao grad bogate kulturne povijesti, poznate glazbene škole, Špancirfesta, službeno najboljeg Adventa u Hrvatskoj, kao i svjetski poznatog baroknog festivala ostajemo tolerantni prema svima ne propisujući kakvu tko glazbu želi slušati.

Vjerujem da većina publike dolazi na koncert iz pomodnosti i radoznalosti jer je fenomen Aleksandre Prijović i njenih brojnih nastupa u Zagrebu i Osijeku privukao i publiku koja inače ne bi konzumirala tu vrstu glazbe.

Svima koji će doći u Varaždin želim dobrodošlicu i dobru zabavu, poručio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na svom Facebook profilu.