Neven Bosilj, potpredsjednik varaždinskog SDP-a Foto: VV arhiva

Neven Bosilj (SDP) komentirao potez HNS-a, a prozvao i Habeka

Varaždinske vijesti | 8.6.2017. u 11:45h | Objavljeno u Aktualno

Neven Bosilj, potpredsjednik varaždinskog SDP-a, jutros je na svom Facebook profilu komentirao najavljenu koaliciju HNS-a i HDZ-a.

- Jedina razlika između političara i lopova je u tome da ste prvog izabrali sami, dok je drugi izabrao vas. U hrvatskoj politici postoji SDP (kakav je da je) te svi ostali koje HDZ može kupiti, a i taj HDZ će se prodati gdje može npr. Čehoku u gradu ili Čačiću u županiji. Kupleraj političke prostitucije - napisao je Bosilj, a citirao je pritom i koalicijski sporazum, točnije 5. članak, potpisan prije parlamentarnih izbora.

- Zato podsjećam što su prije parlamentarnih izbora potpisali Štromar i Vrdoljak u ime Hrvatske nepotrebne stranke: "Stranke potpisnice Sporazuma obvezuju se na sastavljanje zajedničke koalicijske vlade. Stranke potpisnice Sporazuma obvezuju se da ni u kojem slučaju nakon izbora neće koalirati s HDZ-om" - napomenuo je Bosilj.

Osvrnuo se pritom i na situaciju u županijskom SDP-u te prozvao svog šefa Maria Habeka.

- Kojim prevarantima, prekupcima i klijentelistima je zadnjih deset godina varaždinski SDP tržio Habek u ime "viših" interesa? - oštar je bio Bosilj.

Predsjednik županijskog SDP-a i saborski zastupnik Mario Habek nam je pak kratko izjavio da ne želi komentirati eventualnu novu Vladu HDZ-a i HNS-a.

- Ne želim komentirati odluke HNS-a. To je njihova odluka i oni se moraju nositi s time - naglasio je Habek.