Neven Bosilj o prenamjeni zemljišta u GUP-u: Nema ustupaka niti za punicu i suprugu Foto: Krešimir Đurić

Neven Bosilj o prenamjeni zemljišta u GUP-u: Nema ustupaka niti za punicu i suprugu

| 14.11.2021. u 20:39h | Objavljeno u Aktualno

GUP ili Generalni urbanistički plan grada Varaždina bio je jedna od tema na emisije Varaždin info gdje je gradonačelnk Neven Bosilj naglasio da se od sada prenamjene GUP-a neće moći radi zbog investitora već da će se isključivo voditi prema mišljenju struke.

- Mi smo imali nekoliko sastanaka povjerenstva o GUP-u i tu sam se ja postavio prilično čvrsto. A to je da struka vodi glavnu riječ. Nema da politika više radi ustupke pojedinim investitorima i mogu sada javno reći svim investitorima, nemojte kupovati zemljište koje ima jednu namjenu, a onda tražiti od Grada da se to prenamjeni jer vam to neće proći- rekao je Bosilj.

Čvrst stav Bosilja su na svojoj koži osjetili i punica te žena koje su tražile od Grada prenamjenu zemljišta još za vrijeme prijašnje vlasti Ivana Čehoka. 

- Jedna od mojih prvih odluka i ztog povjerenstva je bila inicijativa prenamjene zemljišta, između ostalog, za vrijeme prošle vlasti, moja supruga i moja punica. Osobni interes ne može biti ispred društvenog i općeg interesa i to je pokazatelj kako ćemo raditi dalje - objasnio je Bosilj.

Označeno u