Bosilj: Čehok je službenim vozilom nakon gubitka izbora išao u Kukljicu na Ugljan

VV | 9.9.2021. u 14:48h | Objavljeno u Aktualno

Na aktualnom satu današnje sjednice varaždinskoga Gradskog vijeća vijećnik Zlatan Avar (NL Ivan Čehok) još se jednom osvrnuo na korištenje službenog vozila gradonačelnika radi odlaska na odmor.  Avara je, naime, zanimala na temlju čega dobiva plaću u naravi.

- Vi ste u jednom od svojih obrazloženja napisali da primate plaću u naravi. Stoga bi vas molio na temelju koje zakonske odredbe i koje odluke Gradskog vijeća to radite - upitao se Avar.

Naglasivši da mu je radi korištenja službenog vozila, koje ima na raspolaganju 24 sata, iz plaće ustegnuto 1.000 kuna, kao jednom od rijetkih gradonačelnika u Hrvatskoj,  gradonačelnik Neven Bosilj ustvrdio je da su Avar i biviši gradonačelnik Ivan Čehok kršili porezni zakon, odnosno da su licemjeri jer je nakon gubitka izbora, a prije primopredaje vlasti, taj isti auto korišten za prijevoz u Kukljucu na otoku Ugljanu.

- Znate da to službeno vozilo ima GPS i kompjuter i da se svi podaci mogu vidjeti. Što ste napravili prvi dan nakon što ste izgubili izbore? Uzeli ste taj isti auto i otišli na otok Ugljan u općini Kukljica. Vratili ste se 3. lipnja iz te Kukljice u Varaždin. Za to vrijeme ste na sve moguće načine osporavali moju pobjedu i pisali žalbe Ustavnom sudu. Sve ste to radili s otoka Ugljana, a sve su to znali vaši s vaše liste koji kanije prozivaju nekoga da je koristio vozilo u privatne svrhe. A da ne kažem da se može provjeriti da ste nebrojeno puta bili na istoj lokaciji - rekao je Bosilj, nakon čega je Avar najavio tužbu za klevetu, naglašavajući da on tada nije bio u Kukljici, dok je Bosilj dodao da treba bolje slušati jer nije mislio na njega, već je govorio načelno.

Naknadno nam se javio Ivan Čehok vezano za otpužbu da je također službeni auto koristio u privatne svrhe.

- Nikad nisam stavljao privatnu opremu na službeni auto kao Bosilj i koristio sam ga isključivo sa službenim radnim nalogom. U radnim nalozima piše kamo sam putovao. U mojem mandatu, taj službeni auto korišten je većinom za potrebe Civilne zaštite, za potrebe putovanja u dalja odredišta, većinom u inozemstvo - istaknuo je Čehok.
Označeno u